Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Občinske novice Občine Sevnica 11. december 2020

Poziv štaba Civilne zaščite občine Sevnica

sevnica

Štab Civilne zaščite zelo podrobno spremlja stanje na področju problematike širjenja bolezni covid-19 v občini Sevnica. Z namenom usklajenega delovanja in stalnega pretoka informacij se je na redni koordinaciji sestal tudi v tem tednu. Stanje okužb se še vedno viša; v tednu od 30. novembra do 6. decembra je bilo med vsemi odvzetimi brisi s strani Zdravstvenega doma Sevnica kar 42 % pozitivnih.
Štab Civilne zaščite občine Sevnica vnovič poziva vse občanke in občane k doslednemu izvajanju zaščitnih ukrepov, ki preprečujejo širjenje bolezni. Zdravstvena stroka še posebej poziva k doslednemu spoštovanju ukrepov in k ustreznim prilagoditvam tradicije decembrskih praznovanj v okviru družine, saj so prav druženja med najbolj kritičnimi viri okužb.

 

Krvodajalska akcija v Sevnici ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov

Pomoč sočloveku v obliki darovanja krvi je izjemno plemenito dejanje, saj kri rešuje življenja. Ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov bo v ponedeljek in torek, 14. in 15. decembra, od 7. do 13. ure, v Športnem domu Sevnica potekala krvodajalska akcija.
Akcijo organizira sevniško območno združenje Rdečega križa, za udeležbo pa se je potrebno predhodno prijaviti preko objavljenih telefonskih številk Zavoda za transfuzijsko medicino, objavili smo jih tudi na občinski Facebook in spletni strani.

 krvodajalska akcija sevnica december 2020

Na izboru čebelam prijaznih občin Sevnici tretje mesto

Občina Sevnica uspešnost dela preverja na različnih področjih, tudi v sklopu raznih ocenjevanj. Že četrto leto zapored je letos prejela naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, v letošnjem letu tudi certifikat Mladim prijazna občina. Svoj odgovoren odnos do narave pa je v teh dneh potrdila tudi z odličnim tretjim mestom na izboru čebelam prijaznih občin.

Čebelarska zveza Slovenije je tudi letos pripravila tradicionalni posvet ob dnevu čebelarskega turizma, ki je vselej priložnost spoznavanja dobrih praks čebelarskega turizma in možnosti te dejavnosti. Posvet je letos potekal preko spletne aplikacije, del vsebin pa je bil namenjen tudi razglasitvi rezultatov natečaja za izbor čebelam najbolj prijazne občine.
Natečaj je Čebelarska zveza Slovenije organizirala že 10. leto zapored, s ciljem, da nagradi občine za dobro sodelovanje s čebelarji na njihovem območju in k tem v čim večji meri spodbudi še druge občine. Med 24 sodelujočimi je zmagala Občina Ormož, drugo mesto je osvojila Občina Laško, odlično tretje mesto pa Občina Sevnica.
Občina Sevnica pomen čebelarstva krepi z različnimi aktivnostmi: izvaja trajnostne okoljske ukrepe, skrbi za ustrezne krajinske ureditve in zasaditve medovitih rastlin, nudi podporo promociji izdelkov in lokalno pridelani hrani, ozavešča občane, izvaja razne izobraževalne vsebine, omogoča delovanje sevniške tržnice s stalno prisotnostjo lokalno pridelanega medu in še mnogo več.
Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Radio Sevnica

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina