Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

O B Č I N S K E N O V I C E Raziskovalni tabor Lisca 2018: povabilo k sodelovanju

Center šolskih in obšolskih dejavnosti in Občina Sevnica sta organizatorja raziskovalnega tabora Lisca 2018, ki bo potekal od 9. do 14. julija 2018 na Lisci. K prijavi za udeležbo in aktivno sodelovanje organizatorja vabita dijake in študente, možnost prijav je za do 40 udeležencev.

 

Na prijetni in zelo priljubljeni planinski točki na Posavskem hribovju bo ta lokacija v sklopu raziskovalnega tabora projektno raziskana v interdisciplinarnih raziskovalnih skupinah. V raziskovalnih skupinah krajinskega načrtovanja, upravljanja podeželja, etnologije, meteorologije, astronomije, okoljevarstva, naravoslovja, geografije, turizma, naravne in kulturne dediščine, sociologije, športa, pridobivanja energije iz naravnih virov, agrarne ekonomije, inovativnega pristopa učenja, sonaravnega in trajnostnega bivanja bodo udeleženci pripravili idejne predloge za oblikovanje novega učnega okolja, ki bo podprto s sodobno tehnologijo. Inovativni prostor bo namenjen učenju učencev različnih starostnih skupin, prostoru za igro, športu in rekreaciji, druženju, spoznavanju sebe in sovrstnikov ter sprostitvi. Prostorsko urejen prostor bo nudil tudi dodatne možnosti za razvoj turizma v lokalnem okolju, ki bo v letu Evropske kulturne dediščine svojevrstna posebnost.

Delo udeležencev bo obsegalo aktivno sodelovanje: spremljanje strokovnih predavanj, raziskovanje okolja, delo v raziskovalni skupini, oblikovanje strokovnega članka, zaključnega poročila in predstavitev rezultatov raziskovalne skupine na dan predstavitve idejnega projekta. Interdisciplinaren pristop projektnega dela je enkratna možnost za sodelovanje, učenje in pridobivanje izkušenj ter druženje udeležencev in udeleženk srednjih šol, višjih šol, fakultet in univerz z interesom aktivnega raziskovanja v občini Sevnica.

Prijave se zbirajo do 15. junija 2018 na e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., kjer je na voljo tudi e-prijavnica. Po preteku roka za prijavo bosta končni izbor kandidatov opravila oba organizatorja. Pri izboru udeležencev bo komisija zagotovila zastopanost različnih učnih programov, ki ustrezajo vsebinam, ki so predmet raziskovalnega tabora.

Prednost pri prijavi in udeležbi imajo udeleženci iz sevniške občine, vsak aktiven udeleženec pa bo imel stroške bivanja in prehrane poravnane s strani Občine Sevnica. Kandidati bodo o izboru obveščeni do 1. junija 2018.

Skrbna priprava na čas, ko zacveti encijan

V drugi polovici meseca aprila in v prvih majskih dneh na Lovrencu cveti encijan, Clusijev svišč. Rastišče je opredeljeno kot zavarovano območje, ki ima status naravnega spomenika in se nahaja v neposredni bližini Lisce. Posebno skrb rastišču namenja Planinsko društvo Lisca Sevnica, ki se vsako leto pred cvetenjem temeljito pripravi na sezono.

V sodelovanju med Planinskim društvom Lisca Sevnica, Kozjanskim parkom, Občino Sevnica in Komisijo za varstvo gorske narave Planinske zveze Slovenije bo sredi aprila najprej poskrbljeno za menjavo dela poškodovane in dotrajane zaščitne ograje okoli rastišča, v času cvetenja pa bo kot vsako leto potekalo tudi fizično varovanje rastišča. Ogledati si bo možno tudi razstavo o naravi Lovrenca in bližnje okolice v nekdanji mežnariji pri cerkvici Sv. Lovrenca.

Planinsko društvo Lisca Sevnica vabi vse zainteresirane, da se jim pri navedenih akcijah pridružijo in tako sodelujejo pri ohranjanju varovanja botaničnega bisera.

V finalu državnega prvenstva slavila Sevnica

Sevniška športna dvorana je včeraj gostila finale državnega prvenstva v rokometu za starejše dečke, v katerega so se letos uvrstile Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina, Osnovna šola Boštanj in Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica.

Po napetih tekmah je naslov državnega prvaka osvojila Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica. Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji Zavoda za šport Republike Slovenije Planica, Rokometna zveza Slovenije, Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica, Občina Sevnica in KŠTM Sevnica.

Revija otroških pevskih zborov »Poj z menoj«


Sevniška območna organizacija Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je včeraj pripravila revijo otroških in mladinskih pevskih zborov občine Sevnica 2018 z naslovom »Poj z menoj«.
Po pozdravu župana Srečka Ocvirka so se na odru Kulturne dvorane Sevnica zvrstili: Otroški pevski zbor »Sonček« Osnovne šole Krmelj, Otroški pevski zbor Osnovne šole Blanca, Otroški pevski zbor »Zvonček« Osnovne šole Tržišče, Otroški pevski zbor Osnovne šole Boštanj, Otroški pevski zbor Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Boštanj, Mladinski pevski zbor »Osminke« Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Blanca, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž in Mladinski pevski zbor »Žarek« Osnovne šole Tržišče.
V zaključku so s skupno pesmijo številčno občinstvo razveselili tudi vsi združeni sestavi, skupaj kar 250 mladih pevk in pevcev. Revijo je strokovno spremljala Tatjana Mihelčič Gregorčič, povezoval pa Vili Zupančič.

Dan za spremembe


Velika vseslovenska prostovoljska akcija »Dan za spremembe« v organizaciji Slovenske filantropije bo jutri, 7. aprila, že 9. leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom povezovanja skupnosti. Akciji se je izmed 79 slovenskih krajev pridružila tudi Sevnica.
Že danes dopoldan je od 10. do 12. ure v Mladinskem centru Sevnica potekalo druženje z ustvarjalno delavnico, s poudarkom na vsebini delovanja Sopotnikov. Jutri pa bo od 9. do 11. ure na Kmečki tržnici Sevnica predstavitev prostovoljskih organizacij, ki delujejo v sevniški občini, in programov, v katere se lahko vključijo. Navzoče bo pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk.

Pozdrav pomladi na Studencu


V dvorani gasilskega doma na Studencu se danes, 6. aprila, ob 17. uri pričenja prireditev z naslovom Pozdrav pomladi, ki jo skupaj organizirajo tamkajšnja podružnična šola, enota vrtca Ciciban Sevnica in Kulturno društvo Studenec. Predstavili se bodo s kulturnim programom, ki ga bo dopolnila še Glasbena šola Sevnica. Na prireditvi bodo zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad.
Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina