Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

O B Č I N S K E N O V I C E občina Sevnica petek, 23. marec 2018

Sevnica do srebrnega znaka Slovenia Green Destination! Občina Sevnica je kot turistična destinacija, skladno z vsemi prizadevanji na področju trajnosti, prejela srebrni znak Slovenia Green Destination. S tem je pridobljena potrditev, da je Sevnica turizmu, okolju, obiskovalcem in turistom prijazna destinacija.

slovenia green destination

 

Gre za celovito zasnovan nacionalni sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh stebrih trajnostnega razvoja, okoljskem, družbenem in ekonomskem. Shema, katere lastnik je Slovenska turistična organizacija, je namenjena tako destinacijam kot tudi ponudnikom turističnih nastanitev in turističnim agencijam.

Sevnica se je 12 destinacijam, ki so se prijavile na tretji nacionalni poziv Slovenske turistične organizacije za pospeševanje vpeljevanja trajnostnega poslovanja v turizmu, imenovanega Zelena shema slovenskega turizma – Slovenia Green, pridružila in aktivnosti pričela voditi v letu 2017. Aktivnosti za pridobitev znaka je vodila tako imenovana zelena skupina pod vodstvom zelenega koordinatorja Mateja Imperla z zavoda KŠTM Sevnica.

V skupini so sodelovali predstavniki zavoda KŠTM Sevnica in Turistične agencije Doživljaj Posavje, Občine Sevnica, Javnega podjetja Komunala d.o.o. Sevnica in Turistične zveze občine Sevnica, pa tudi Zavod za gozdove Slovenije, Kozjanski park in celjska območna enota Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave. Preko različnih aktivnosti so zbirali podatke o trajnosti sevniškega turističnega razvoja ter osveščali lokalno prebivalstvo, gospodarstvo, obiskovalce in preostale deležnike o pomenu trajnostnega turizma.

V procesu presoje za pridobitev certifikata oziroma znaka se je občina Sevnica kot turistična destinacija presojala skozi 117 vsebinskih vprašanj in preko 105 kazalnikov, ki so mednarodno uveljavljeni in sistematično analizirajo sedem osnovnih tematskih vsebinskih sklopov, in sicer podatke o destinaciji, destinacijski management, naravo in pokrajino, okolje in podnebje, kulturo in tradicijo, socialno klimo in poslovanje turističnih podjetij.

Srečanje mladih kmetov v Boštanju

V soorganizaciji Zveze slovenske podeželske mladine in Občine Sevnica je v sredo v Boštanju potekalo srečanje mladih kmetov. Srečali so se s ciljem oblikovanja vizije razvoja kmetijstva skozi oči mladih, ki predstavljajo prihodnost slovenskega kmetijstva in s tem pomembno sooblikujejo okolje. Župan Srečko Ocvirk je uvodoma poudaril vlogo kmetovanja kot prispevka k prehranski oskrbi, ohranjanju krajine in krepitvi razvoja podeželja ter predstavil aktivnosti lokalne skupnosti s področja kmetijstva. Predstavljene so bile smernice kmetijske politike, udeleženci pa s skozi razpravo poskrbeli za prenos znanj in izkušenj.

Občinski otroški parlament tokrat na temo šolstva

Na zasedanju 28. občinskega otroškega parlamenta so se danes dopoldan zbrali mladi parlamentarci osnovnih šol z območja sevniške in radeške občine, tokrat na Osnovni šoli Marjana Nemca Radeče. Tema letošnjega parlamenta, ki poteka pod krovno organizacijo Zveze prijateljev mladine Slovenije, je šolstvo in šolski sistem. Predstavnike učencev iz OŠ Ane Gale Sevnica, OŠ Blanca, OŠ Boštanj, OŠ Krmelj, OŠ Milana Majcna Šentjanž, OŠ Sava Kladnika Sevnica, OŠ Tržišče in Osnovne šole Marjana Nemca Radeče, sta pozdravila tudi oba župana, radeški Tomaž Režun in sevniški Srečko Ocvirk.

Sodelujoči na parlamentu so v zaključku z glasovanjem odločili, da bosta sevniško in radeško občino na državnem parlamentu, ki bo aprila v Veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije, zastopali Lea Haler iz Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica in Žana Jonozović iz Osnovne šole Boštanj.

Svetovni dan lutk na sevniškem gradu

Na svetovni dan lutk, ki ga praznujemo 21. marca, je tudi obletnica delovanja Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica, ki je s posluhom Občine Sevnica in javnega zavoda KŠTM Sevnica pred devetimi leti pričel delovati na Gradu Sevnica. Jutri, 24. marca, bo tam že deveto leto zapored potekalo praznovanje Svetovnega dneva lutk. Organizatorja dogodka sta Grajsko lutkovno gledališče Sevnica in KŠTM Sevnica, vstop na vse vsebine pa je prost.

Slovesno odprtje bo ob 15.30, z branjem svečane poslanice Unime in pozdravi. Zvrstile se bodo lutkovne predstave. Ob 15.50 bo najprej predstava »Zakaj sem Ajček« v izvedbi gostiteljev, Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica. Ob 16:30 bo sledila predstava »Zmajevo blago« v izvedbi gostov iz sosednje Hrvaške, Srednjevjekovnega lutkarskega kazališta Loculatori z dvora Veliki Tabor. Ob 17. uri se bodo zvrstile lutkovne delavnice, animacije, razstava lutk in slik 5. lutkovno-slikarske kolonije Lutkart 2017 pod skupnim imenom »Sanjam o grajski lutki«. Program se bo nadaljeval s predstavo »Rusalka«, klasično pravljico z glasbo iz opere Antonina Dvoraka, ki jo bodo izvedli gostje iz češke Prage, predstavniki gledališča Sokol’s Czech Marionettes Theatre.

Koncert posavskih in zasavskih pevskih skupin

V Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu se nocoj ob 19. uri pričenja koncert posavskih in zasavskih pevskih skupin. Prepevali bodo: Pevska skupina Encijan Planinskega društva Lisca Sevnica, Moška vokalna skupina Fantje iz Razborja, Moški pevski zbor Svoboda Hrastnik, Pevska skupina Lokvanj Krmelj, Moški pevski zbor Papirničar iz Jagnjenice pri Radečah, Vokalna skupina Iris iz Izlak in Mešani pevski zbor Spev iz Zidanega Mosta. Vstop na dogodek, ki ga organizira Kulturno društvo Primož Trubar Loka, je prost.

Za varno in odgovorno udeležbo v prometu

Kolesarsko društvo Sevnica aktivno pričenja novo sezono, simbolični uvod pa bo to nedeljo, 25. marca, s srečanjem in blagoslovom kolesarjev pri cerkvici na Šmarčni, ki bo ob 15. uri. Namen dogodka je tudi kolesarje in ljubitelje rekreacije na prostem opomniti na varno rabo cest, kolesarskih stez, pločnikov in drugih javnih površin.

 

Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina