Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

O B Č I N S K E N O V I C E - V Sevnici podeljena športna priznanja

Sinoči je v Sevnici potekala prireditev Športnik leta, ki je izpostavila najsvetlejše sevniške športne dosežke, zaznamoval pa jo je razgiban in športno obarvan spremljevalni program. Osrednji gost dogodka je bil selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič, ki je bil v družbi župana Srečka Ocvirka in predsednika Športne zveze Sevnica Roka Vodenika tudi podeljevalec priznanj.

logotip obcina sevnica

Športnik leta občine Sevnica 2017 je postal rokometaš Blaž Janc, športnica leta 2017 je košarkarica Aleksandra Krošelj, najbolj perspektivna športnika pa sta Žan Škoda in Maša Medvešek, ki odlične rezultate dosegata na področju ju-juitsa. Naziv športni osebnosti leta 2017 sta za življenjsko delo na področju športa prejela Estera Savič Bizjak in Ludvik Cvirn.

Športna zveza Sevnica je ob tej priložnosti podelila tudi jubilejna priznanja klubom in društvom, ki so v letu 2017 obeležili okrogli jubilej delovanja. Veteranskemu rokometnemu klubu Sevnica je bilo podeljeno priznanje za 10 let delovanja, Košarkarskemu klubu Sevnica za 15 let, Judo klubu Olimpija Krmelj, Odbojkarskemu društvu Bombe Sevnica in Klubu malega nogometa Sevnica pa za jubilejnih 20 let delovanja. Šahovski klub Milan Majcen Sevnica je dopolnil 60, Športno društvo Partizan Sevnica pa 65 let delovanja.

25 let je lani obeležil Atletski klub Sevnica. Športna zveza Sevnica je poleg jubilejnega priznanja podelila tudi posthumno priznanje za Rafka Povheta, ustanovitelja in dolgoletnega trenerja kluba. Sine Karlovšek pa je v imenu atletov športni zvezi predal trenirko Rafka Povheta, ki bo uokvirjena na častnem mestu v Športnem domu Sevnica.

Športno prireditev so s prikazi vaj in plesno-akrobatskimi nastopi popestrili: Plesna šola Lukec Sevnica, Športno društvo Partizan Sevnica in člani plesnega krožka Osnovne šole Krmelj. Državno himno je zapela Polona Vencelj, učenka Glasbene šole Sevnica. Posebni gostje so bili tudi člani sevniške Šole zdravja, ki so poskrbeli za uvodno ogrevanje celotnega občinstva. Organizacijsko so prireditev pripravili Občina Sevnica, KŠTM Sevnica in Športna zveza Sevnica, povezovalca programa pa sta bila Samo Omerzu in Tanja Žibert.

 

Odprti so razpisi s področij športa, gospodarstva in turizma

V teku je javni razpis s področja športa. Skupni predvideni obseg sredstev za sofinanciranje izvajalcev letnega programa športa je 116 tisoč evrov, prijave na razpis pa morajo biti oddane do 26. marca 2018. V sklopu netekmovalnega športa je predmet javnega razpisa prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna rekreacija, šport starejših in šport invalidov. V sklopu tekmovalnega športa je predmet javnega razpisa športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport, ter kakovostni šport in šport invalidov. Predmet razpisa pa je tudi izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih delavcev v športu, delovanje športnih zvez in delovanje športnih društev in športne prireditve, med njimi rekreativne prireditve in rekreativne občinske lige.

Predmet javnega razpisa s področja gospodarstva je dodeljevanje nepovratnih sredstev za pospeševanje razvoja gospodarstva s subvencioniranjem naslednjih ukrepov: promocija izdelkov in storitev na sejmih, pospeševanje odpiranja novih delovnih mest, naložbe v nakup nove opreme in nematerialnih investicij ter finančne spodbude za lokalne turistične ponudnike. Skupna višina razpoložljivih sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, je 96 tisoč evrov. Rok za prijavo na razpis je 18. maj 2018.

Odprt je tudi javni razpis za sofinanciranje turističnih prireditev v občini Sevnica, katerega predmet je sofinanciranje izvedenih turističnih prireditev, katerih cilj je povečanje turističnega obiska oziroma promocija kraja, in prireditev, ki vplivajo na turistični razvoj posameznega kraja ter celotne občine. Višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, je 13 tisoč evrov. Rok za prijavo na razpis je 10. april 2018.

Celotna vsebina razpisov je dostopna na spletni strani Občine Sevnica, www.obcina-sevnica.si, pod rubriko Javni razpisi. Roki za vse ostale razpise, med njimi s področij kmetijstva, kulture, mladinskih dejavnosti ter zdravstvenega varstva in sociale, so se za letošnje leto že iztekli.

 

Občni zbor Turistične zveze Občine Sevnica

V torek je v večnamenski dvorani Trubarjevega doma upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu potekal redni letni občni zbor Turistične zveze občine Sevnica, ki so ga letos gostili člani Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu.

Med osrednjimi točkami so sprejeli plan dela za tekoče leto. Že ustaljenim projektom, kot so spomladanske čistilne akcije, saditev sevniške voščenke ob svetovnem dnevu Zemlje, ocenjevanju krajev v sklopu projekta Turistične zveze Slovenije »Moja dežela lepa in gostoljubna«, podeljevanju posebnih občinskih priznanj v sklopu istoimenskega projekta, odpiranju gozdnega okna ob svetovnem dnevu turizma, svetovanju in sodelovanju z društvi, ki so člani zveze, bodo letos dodali še natečaj »Spomin(č)ek iz moje občine« in se priključili globalni akciji »Očistimo svet« v septembru.

Občnega zbora se je poleg predstavnikov turističnih društev udeležila tudi vodja Oddelka za gospodarske dejavnosti Občine Sevnica Vlasta Kuzmički, ki je zbranim predstavila novi pravilnik in merila za pridobivanje sredstev za sofinanciranje turističnih prireditev preko trenutno objavljenega razpisa.

Tudi letos so podelili priznanja, tako imenovane azaleje za prepoznavno in prizadevno delo na področju turizma. Prejemnica zlate azaleje je postala Jelka Bec, srebrno je prejel Jernej Klinc, bronasto pa Stane Gorenjc. Kot so še zapisali organizatorji dogodka in podeljevalci priznanj, so le-ta pohvala, zahvala in hkrati tudi spodbuda za nadaljnje delo in udejstvovanje.

 

Območno srečanje otroških gledaliških skupin

Danes je v sevniški kulturni dvorani potekalo območno srečanje otroških gledaliških skupin občine Sevnica, ki ga organizira sevniška območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Predstavile so se gledališke skupine »Rdeča igralnica« Vrtca pri Osnovni šoli Krmelj, »Klopotec« Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, »Studenček« Podružnične osnovne šole Studenec in »Knapec« Osnovne šole Krmelj. Srečanje je strokovno spremljala Ana Ruter.

 

Nocoj 63. skupščina Gasilske zveze Sevnica

Danes se ob 18. uri v Krmelju pričenja 63. skupščina, na kateri se bodo sestali številni člani Gasilske zveze Sevnica, povezani iz 15 gasilskih društev sevniške občine. Gasilska zveza Sevnica je strokovni usmerjevalec gasilcev in gasilskih društev in ima poleg izobraževalne tudi pomembno povezovalno vlogo, predstavlja pa najmočnejši element Civilne zaščite. Zbrane bo nagovoril tudi župan Srečko Ocvirk.

Občinska uprava Občine Sevnica

Datum objave: petek, 16. marec 2018

Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica
Telefon: 07 81 61 200, faks: 07 81 61 210
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.obcina-sevnica.si

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina