Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Občinske novice Občine Sevnica

Priznanji Civilne zaščite tudi Mariji Miri Šraj in Mitji Udovču. Brežiška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občina Krško sta v Kulturnem domu Krško v sredo pripravili osrednjo regijsko prireditev ob svetovnem dnevu Civilne zaščite s slovesno podelitvijo priznanj.

logotip obcina sevnica

 

Goste sta uvodoma pozdravila in nagrajencem čestitala župan Občine Krško mag. Miran Stanko, ki je poudaril pomen organiziranosti sil zaščite in reševanja ter številnih prostovoljcev, ter slavnostni gost, namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Branko Dervodel, ki je orisal področje dela Civilne zaščite v Sloveniji v preteklem letu.

Vodja brežiške izpostave Uprave za zaščito in reševanje Zdenka Močnik ter namestnik generalnega direktorja Branko Dervodel sta podelila priznanja Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom in organizacijam za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju.

Iz sevniške občine je bronasti znak Civilne zaščite na predlog Občine Sevnica prejel Mitja Udovč, poveljnik Civilne zaščite občine Sevnica. Srebrni znak Civilne zaščite pa je na državni prireditvi na Brdu pri Kranju, ki je potekala 1. marca, prejela Marija Mira Šraj na predlog Občine Sevnica in Štaba Civilne zaščite občine Sevnica.

Kulturni program so izvedli učenci Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško in Glasbena šola Krško, povezovalka pa je bila Klavdija Mirt.

Srečanje socialno-varnostnega sosveta Občine Sevnica

V tem tednu je potekalo srečanje socialno-varnostnega sosveta Občine Sevnica, ki ga letno sklicuje župan in je namenjen izmenjavi informacij in poudarkov dela pristojnih javnih služb, kar pomembno pripomore k vzdrževanju sodelovanja in nadgradnji kakovosti bivanja. Sosvet je dodatna oblika sodelovanja in povezovanja med javnimi službami, ki jim je skupna skrb za prijetno in varno bivanje v skupnosti.

Sosvet sestavljajo predstavniki naslednjih institucij: Občine Sevnica, Upravne enote Sevnica, Policijske postaje Sevnica, Zdravstvenega doma Sevnica, Centra za socialno delo Sevnica, KŠTM Sevnica, Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Medobčinskega inšpektorata – skupnega prekrškovnega organa, Aktiva ravnateljev osnovnih šol in Družinskega instituta Zaupanje. Predstavniki so predstavili aktualno tematiko pri delu na posameznih področjih.

Dobrodelni koncert Rotary kluba Sevnica vnovič navdušil

Koncertni program Godbe Sevnica in več glasbenih gostov je sinoči v sevniški kulturni dvorani navdušil številne obiskovalce dobrodelnega koncerta Rotary kluba Sevnica z naslovom Imeti rad. Tradicionalni, letošnje leto že šesti koncert, vselej poteka na mednarodni dan žena, z vstopnicami ter donacijami in sponzorstvi pa so bila zbrana sredstva tokrat namenjena nakupu glasbil za otroke iz petčlanske, glasbeno izjemno nadarjene družine Štigl z Razborja.

Poleg Godbe Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče sta nastopila dva od otrok iz družine Štigl. Zaigral je Jakob, absolutni zmagovalec 12. mednarodnega tekmovanja harmonikarjev za veliko Avsenikovo nagrado, na violino zaigrala in ob spremljavi kitarista Milana Mitrovića pa je zapela Ema. Z ubrano pesmijo je velik aplavz požel tudi Oktet Jurij Dalmatin iz Boštanja, posebej pa tudi umetniški vodja okteta Tine Bec s pevskimi solističnimi točkami ob spremljavi godbe. Prav vsi nastopajoči prihajajo iz domačega okolja, zato je bilo zadovoljstvo občinstva še toliko večje.

Predsednica Rotary kluba Sevnica Mirjana Jelančič je Alenki Štigl simbolično predala donacijo v vrednosti 3000 evrov. Občinstvo sta poleg obeh pozdravila tudi sevniški župan Srečko Ocvirk in Janez Lipec, bodoči guverner Rotary Slovenija v naslednjem rotarijskem letu.

Tradicionalna 57. salamiada, na gradu damski program

Po včerajšnjem mednarodnem dnevu žena imajo jutri svoj praznik tudi moški. 10. marca se po tradiciji, tokrat bo to že 57. leto zapored, v organizaciji Društva salamarjev Sevnica odvija sevniška salamiada, najstarejša tovrstna prireditev v širšem evropskem prostoru, ki poleg družabnega značaja in bogatitve turistične ponudbe nosi vsebino negovanja tradicije izdelave domačih suhih salam kot hrane z identiteto.

Sprejem gostov in predstavnikov delegacij iz tujine, ki se vsako leto udeležujejo dogodka, bo v Vinski kleti Mastnak. Od 15. ure dalje pa se bo v Gostilni Vrtovšek in pod prireditvenim šotorom odvijala tradicionalna salamiada z družabno-kulinaričnim programom in razglasitvijo najboljših salam.

Damski program pod imenom 3. ženska salamiada v skupni organizaciji Kopitarne Sevnica, KŠTM Sevnica in lokalne skupnosti bo prav tako potekal jutri, in sicer od 19. ure dalje na Gradu Sevnica. Osrednji del dogodka bo modna revija podjetja z najstarejšo tradicijo v sevniški občini, Kopitarne Sevnica, ki jo bo popestril glasbeni program, podeljene pa bodo nagrade najboljšim izdelovalkam salam.

 

Vrata danes odpira hostel na Blanci

Danes popoldan svoja vrata še uradno odpira Hostel Trimček na Blanci, v objektu, kjer že delujeta Okrepčevalnica Trimček in pogodbena pošta. Kolektiv Trimčka deluje pod okriljem samostojne podjetnice Vesne Mirt.

Občinska uprava Občine Sevnica

Datum objave: petek, 9. marec 2018

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina