Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Občinske novice Občine Sevnica - petek, 16. februar 2018

28. redna seja občinskega sveta! Člani Občinskega sveta Občine Sevnica so se v sredo sestali na 28. redni seji. V prvem delu seje se je zvrstilo več predstavitev in seznanitev z delom, najprej s strani Martina Cerjaka, vodje Medobčinskega inšpektorata – Skupnega prekrškovnega organa občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica, ki je podal letno poročilo o delu v letu 2017.

logotip obcina sevnica

 

Poleg predstavitve poudarkov dela inšpektorata, predvsem nadzora nad mirujočim prometom ter nad pravilnim odlaganjem odpadkov, je vodja inšpektorata podal tudi oceno izvajanja občinskega programa varnosti, katere ustreznost so člani sveta soglasno potrdili.

Občinski svet se je s strani direktorja mag. Vojka Sotoška in vodje tehničnega sektorja Aljoše Preskarja seznanil s pregledom aktivnosti javnega podjetja Infra d.o.o. pri zaključevanju projekta izgradnje verige hidroelektrarn na Spodnji Savi na območju občine Sevnica. Občinski svet od države zahteva čim prejšnjo izvedbo nekaterih še nedokončanih ureditev, ki izhajajo iz državnih prostorskih načrtov za izgradnjo hidroelektrarn na območju občine Sevnica, sklepov Vlade Republike Slovenije ter pristojnih ministrstev. Od pristojnih služb se zahteva izvedba zavez, ki izhajajo iz Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save ter Koncesijske pogodbe za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save.

Miran Grubenšek, predsednik Nadzornega odbora Občine Sevnica kot najvišjega organa javne porabe, je člane sveta seznanil z letnim programom dela in nadzora za leto 2018 in poročilom o delu za obdobje prejšnjega leta. Po predstavitvi s strani Mitje Udovča, direktorja Javnega podjetja Komunala d.o.o. Sevnica, ki izvaja vse gospodarske javne službe za sevniško občino, so člani sveta sprejeli poslovni načrt podjetja, ki opredeljuje delo v letošnjem letu.

Občinska uprava je pripravila strokovne podlage in širšo predstavitev nadaljnjega razvoja Lisce Sevnica kot osrednje turistično-rekreacijske točke. Na podlagi vsebinske razprave občinski svet podpira prizadevanja občine za umestitev Centra šolskih in obšolskih dejavnosti na območju destinacije Lisca kot enega izmed domov v verigi Centra šolskih in obšolskih dejavnosti, katerega poslanstvo je pomoč šolam pri izvajanju programov šole v naravi, ki oblikujejo in spodbujajo zdrav način življenja in odgovoren odnos do naravnega okolja, vzgajajo za spoštovanje in sodelovanje, za sprejemanje drugačnosti in medsebojno strpnost. Ne glede na morebiten tovrstni razvoj se bo Lisca v prvi vrsti še naprej razvijala kot turistična in športno-rekreacijska destinacija.

V drugem delu seje so člani sveta obravnavali in sprejeli Odlok o rebalansu A proračunu Občine Sevnica za leto 2018, ki pomeni sprotno usklajevanje proračuna aktualnega leta s prihrankom občine in krajevnih skupnosti na podlagi obvladovanja stroškov iz lanskega leta ter napovedanega povišanja investicijskih prihodkov iz državnega proračuna.

S sprejetim Letnim programom športa v Občini Sevnica za leto 2018 in Odloka postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa je omogočena objava javnega razpisa s tega področja, ki bo izvedena konec meseca februarja. Sprejeta sta bila tudi pravilnika o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja gospodarstva in sofinanciranje turističnih prireditev; objava razpisov z obeh področij bo v začetku meseca marca. Ostali razpisi, med njimi s področij kulture, mladinskih dejavnosti ter zdravstvenega varstva in sociale, so odprti še do vključno 19. februarja. Javni razpis s področja kmetijstva pa je bil odprt do 12. februarja.

 

V teku je natečaj »Prostovoljec leta«

Mladinski svet Slovenije letos šestnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, pa tudi mladinskega voditelja oziroma voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Prav tako bodo posebej nagradili tudi mednarodno prostovoljstvo. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

K prijavi v okviru natečaja vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oziroma voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Nagradili bodo tudi mednarodno prostovoljsko delo. Pri projektih šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 30. marec 2018.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Povezave do dokumentacije so dostopne tudi preko spletne strani Občine Sevnica.

 

Pokop Pusta

S pustnim časom so povezani številni običaji in dogodki, med njimi je v sevniški občini že tradicionalen tako imenovani pokop Pusta. Na pepelnično sredo so ga opravili člani Kulturnega društva Godba Blanški vinogradniki in dogodek pospremili z glasbo. Ustavili so se tudi na sevniškem Glavnem trgu.

Občinska uprava Občine Sevnica

Datum objave: petek, 16. februar 2018

Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica
Telefon: 07 81 61 200, faks: 07 81 61 210
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.obcina-sevnica.si

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina