Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Občinske novice Občine Sevnica - Osrednja slovesnost v počastitev praznika kulture

V soorganizaciji Občine Sevnica, KŠTM Sevnica in Zveze kulturnih društev Sevnica je v sredo zvečer potekala osrednja občinska slovesnost s podelitvijo Prešernovih plaket in priznanj Zveze kulturnih društev Sevnica.

kulturni praznik019

 

Nagrade so namenjene posameznikom in društvom, ki oblikujejo bogato kulturno podobo skupnosti ter z dolgoletnim prostovoljnim delom dvigujejo ugled domačih krajev in občine.

Priznanje je Zveza kulturnih društev Sevnica letos podelila Benjaminu Nepužlanu in Franciju Lipovšku. Srebrna Prešernova plaketa je bila podeljena Folklorni skupini Spomin Društva upokojencev Sevnica in Ljudskim pevkam s Telč, letošnja dobitnica Zlate Prešernove plakete pa je Magda Sigmund. Priznanja je izročil in se vsem prejemnikom za izjemen prispevek pri razvoju kulture v imenu Zveze kulturnih društev Sevnica zahvalil predsednik Jože Novak.

Pozdravne besede je zbranemu občinstvu namenil tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, slavnostna govornica pa je bila Alenka Černelič Krošelj, v. d. direktorice Posavskega muzeja Brežice, ki z veliko zavzetosti in spoštovanja predstavlja dediščino celotnega Posavja od najstarejših dni pa vse do danes. Izpostavila je pomen povezovalnosti kulturne dediščine, ki nas z učenjem o preteklosti opogumlja za prihodnost ter krepi pripadnost v skupnosti.

Nosilec kulturnega programa je bila Glasbena šola Sevnica z godalnim kvartetom in citrarko Nežo Železnik, zaigrala sta tudi pozavnista Žan Repovž in Matej Štih, dijaka Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Sceno je oblikovala profesorica likovne pedagogike, oblikovalka vitrajev in slikarka Elena Sigmund.

Tudi sicer se v organizaciji krajevnih skupnosti in društev po krajih sevniške občine v teh dneh odvijajo samostojni dogodki za kulturno obogatitev časa in prostora.

Krajevni praznik v Boštanju

Krajevna skupnost Boštanj bo nocoj, s prireditvijo v dvorani TVD Partizan Boštanj, poleg kulturnega praznika tradicionalno obeležila tudi krajevni praznik. Podeljena bodo priznanja krajevne skupnosti, kulturni program pa bodo oblikovali Sara Praznik in Mešani pevski zbor Zvon z gosti. Slovesnost se pričenja ob 18. uri.
Obisk kurentov in pustovanje v Sevnici

Sevnico so danes že tradicionalno obiskali kurenti iz Cvetkovcev. V prostorih Občine Sevnica je skupino sprejel župan Srečko Ocvirk s sodelavci. Tradicionalno pustovanje za otroke bo v organizaciji KŠTM Sevnica to nedeljo, 11. februarja, od 15. ure dalje v Športni dvorani Sevnica pri osnovni šoli. Vstop na dogodek je prost.

Licitacija krač in salam pri sv. Joštu pod Lisco

Po tradiciji, ki sega v 19. stoletje, bo na pustno nedeljo pri sv. Joštu pod Lisco potekala 21. Licitacija domačih krač in salam, ki jo organizirata Kulturno, športno in turistično društvo Razbor ter Župnija Razbor. Po sveti maši, ki bo ob 11. uri, bodo ti pred cerkvijo namenjeni ogledu ali nakupu. Zbrana sredstva letošnje licitacije bodo namenjena za obnovo zakristije sv. Jošta ter za dela na podružnični cerkvi sv. Lovrenca na Gori ter mežnariji.

kulturni praznik02kulturni praznik03

kulturni praznik04kulturni praznik05kulturni praznik06

kulturni praznik07kulturni praznik09

kulturni praznik10kulturni praznik11

kulturni praznik12kulturni praznik13

kulturni praznik14kulturni praznik15

kulturni praznik16kulturni praznik17

kulturni praznik18

kulturni praznik08

Občinska uprava Občine Sevnica

Občinske novice Občine Sevnica, 9. februar 2018

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina