Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pomembnost oziroma nepomembnost klasičnih oddajnikov izgublja svoj namen

KLASIČNI ODDAJNIKI SE POČASI UMIKAJO IZ INTERESA IN SO ŽE PRETEKLOST SPREMLJANJA MEDIJEV TV IN RADIO PROGRAMOV, NADOMESTIL JIH JE ŽE DAVNO INTERNET: Potrebno se bo odzvati in spremljati tisto kar nas zanima in ne tisto kar se nam vsiljuje

box

Časi in tehnologija se vse bolj spreminja in razvija. Vsem postaja jasno, da se v tej smeri tudi mnogo in hitro spreminjajo stvari načinov spremljanja radia in TV medijev. Že pred časom je TV postal gledljiv preko kabelskih ponudnikov, satelita, interneta in vse majn preko klasičnih oddajnikov, saj preko internetnih povezav prejemamo vrhunsko sliko in zvok v najboljšem formatu, ki je na trgu. Spremljanje je tu v vseh teh omenjenih sistemih tudi samo spremljanje radiskih programov, ki jih je pa na razpolago številčno, da sploh ne omenjamo. To so vrtoglave številke, ki se preko noči samo povečujejo. Jasno je takoj, da klasični oddajniki preko katerih smo nekoč dobivali vse te signale v naše domove zaostajajo in bodo verjetno postali tudi samo še spomeniki na gorah kjer so nameščeni. Svet gre pač v drugo smer, a oddajniki nikamor. Zadnja nadgradnja le teh oddajnikov za spremljanje v digitalni tehnologiji TV programov je prinesel sicer izboljšanje spremljanje, a tudi nemalo težav za končne uporabnike, ker je prišlo do zmede, saj velika večina gledalcev še danes nima in tudi še dolgo ne bo imela digitalnih TV sprejemnikov in smo morali dokupiti pretvornike (digi pretvornike signala v analognega), da sploh lahko spremljamo TV.

box1

Preko uporabe interneta tega ne potrebujemo, ker nam ponudnik vse to omogoči in dobavi vse potrebno za spremljanje. V tej smeri gre tudi radio program in spremljanje. Je pa razlika ogromna, da so že sami stroški mnogo majnši in tudi prenos programov preko klasičnih oddajnikov ali pa spleta. Na klasičnih oddajnikih lahko spremljate le nakaj programov, ki jih dovolijo vse inštitucije v državi, frekvenc za oddajanje preko oddajnikov sploh ni mogoče dobiti, a še te, ki se letno le odprejo in razpišejo so le za določene monopolne medijske hiše.

boxi2

Žal pač tako je in prav zato je v tolikšnem porastu tehnologija za spremljanje preko spleta vseh teh medijev, ki preko spleta vam pridejo v vaš dom in kar preko fotelja upravljate z tisoče programi in si ogledate ali poslušate kar vam srce poželi. Nič vsiljenega, nič posiljenega.

xbox

Prav v tej smeri pa bi vam pomagali radi tudi mi in vam svetovali, priporočali kako vam bo le TO spremljanje še prijetnejše.

Za samo primerjavo, vam ponujamo samo eno od možnosti, ki pa dejansko vsebuje vse že zgoraj opisano.

To je sistem, ki preko njega imate dejansko vse kakor na dlani. Cenovni razponi pa so dejansko prilagojeni vašim zmožnostim in interesom ter tipom podjetij proizvajalcev in se gibljejo zelo različno.

box3

Zavedati se je treba, da imate radio že na vseh napravah, ki se povezujejo preko interneta (telefoni, tablice, prenosniki...)

Pa si torej oglejmo eno od opcij za vaš dom in uživanje ob najboljši kvaliteti zvoka za vaš prosti čas, zabavo, piknik, ali pa kar tako, ko se vam zaposluša glasba.

PREDSTAVLJAMO VAM SISTEM RX-V679 AV Receiver

7.2-channel network AV receiver that features HDMI 2.0a for 4K Ultra HD video upscaling, HDCP 2.2 and high dynamic range (HDR) along with advanced multi-zone speaker configurations powered by high quality discrete amp circuitry. Conveniently access music wirelessly with Bluetooth® from your mobile devices or utilize Wi-Fi to stream online music services and high-resolution audio files. Now with MusicCast, this device can be expanded to deliver wireless multiroom audio playback, all controlled by a simple app


Dodajamo pa, da je ogromno cenejših in različnih sistemov, ki si jih lahko privoščite in poiščete že na spletu in tudi kupite preko spleta ali v trgovskih centrih. Na izbiro imate tudi že avto radio sisteme, ki delujejo preko WI-FI in sprejema spletnih radijev.

Avtor: Splet

Pin It

Iskalnik po strani

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Sodelujemo...

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

SPONZORJI

logo asdvs

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save