Sobota, 4. 6. 2022, ob 10. uri v dvorani Gasilskega doma Besnica

besnica1

Turistično društvo Besnica v sodelovanju z Mestno občino Kranj, Zavodom za turizem Kranj in Krajevno skupnostjo Besnica v soboto, 4. 6. 2022, organizira 30. tekmovanje harmonikarjev, ki bo letos potekalo v živo in preko prenosa na youtube kanalu.

Tradicionalno tekmovanje harmonikarjev v Besnici, ki je eno izmed tekmovanj z najdaljšo tradicijo, bo letos potekalo v živo in preko spleta.

Tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko bo potekalo po določenem časovnem razporedu v šestih starostnih skupinah v dvorani Gasilskega doma v Spodnji Besnici. Gledalci bodo tekmovanje lahko spremljali tudi preko video povezav in preko mobilnih telefonov glasovali za nagrado občinstva.

Tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko Zlata voščenka Besnica 2022, ki bo hkrati izbirno tekmovanje za 41. Zlato harmoniko Ljubečne, bo ocenjevala strokovna komisija, ki bo izbrala najboljše tri iz vsake kategorije in absolutnega zmagovalca Zlate voščenke Besnica 2022. Najboljši gorenjski harmonikar bo prejel pokal Gorenjskega harmonikarskega prvaka za leto 2022.