Rusija opozarja, da bo "razbila" Poljsko, če bo poskušala posredovati v ukrajinski vojni.

hiper sonicne rakete

Rusija svari, da bo "razbila" Poljsko, če bo poskušala posredovati v ukrajinski vojni, potem ko je Varšava predlagala pošiljanje mirovnih enot ZN.
Rusija je dejala, da bo Poljska "razbita", če bo poskušala posredovati v vojni v Ukrajini.
Namestnik generalne državne dume Vladimir Šamanov je v grozljivem sporočilu dejal: 'Prišel je čas, da vodstvo države pove, da so meje, in poskusite, Poljaki, pomoliti glavo sem celo 10 metrov.'
Shamanov, ki je nekdanji poveljnik ruskih zračno-desantnih čet, je dodal, da se bo zadnja faza vojne "odvila blizu ukrajinsko-poljske meje" in da bodo Poljaki prejeli odgovor "po celotni črti", ki bi vključeval hiperzvočno projektilni napad na Poljsko.
Opozorilo prihaja po poljskem predlogu za pošiljanje mirovnih sil ZN v Ukrajino.
Po načrtu poljskega obrambnega ministrstva, ki je pricurljal na spletno stran novic onet.pl, mirovna misija predvideva, da bo v Ukrajino poslano do 10.000 vojakov.
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da bo ta poteza vodila v "neposredne spopade" z Natom.
Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je v burnem odzivu na družbenih omrežjih poljsko vodstvo označil za "politične imbecile", ki so širili "vulgarno" propagando o Rusiji.
Inna Sovsun, poslanka ukrajinskega parlamenta in vodja liberalne stranke Holos, je dejala, da je bil Medvedjev govor "neposreden napad na Poljsko".
Kremeljski glasniki na ruski državni televiziji so tudi opozorili, da je Moskva pripravljena uporabiti jedrsko orožje proti Poljski in baltskim državam ter da bo Varšava uničena "po dveh sekundah".