Po najnovejših novicah je velik napad, v katerem je bila potopljena ruska vojaška ladja v Berdjansku, posneta tudi s satelitom, ruski molk se nadaljuje, kar ni dalo nobene razlage.

ruski generali ubiti

Slike zasede v bližini Kijeva so bile objavljene na družbenih omrežjih, v napadu pa so bile ameriške prostovoljke in ukrajinske prostovoljke. Po drugi strani pa je hitra trditev prišla iz Ukrajine. Sporočeno je bilo, da je bil v spopadih v regiji Črnobajevka v mestu Herson ubit generalpodpolkovnik Yakov Rezantsev, poveljnik 49. združene enote južne vojaške cone ruske vojske.

Ubitih je bilo 6 generalov.

Od začetka ruskih napadov na Ukrajino je ukrajinska vojska sporočila, da je bilo v spopadih ubitih 6 ruskih generalov in namestnik poveljnika črnomorske mornarice.

V izjavi ukrajinskega generalštaba je zapisano, da je bilo v zadnjih 24 urah uspešno odbitih 9 napadov ruske vojske, v tem kontekstu pa je ukrajinska vojska ruskim silam povzročila velike izgube.

V izjavi je bilo zapisano, da je bilo v zadnjih 24 urah zaradi uspešnih akcij ukrajinske vojske ubitih 170 ruskih vojakov in uničenih 42 vojaških vozil ruske vojske, med njimi 3 letala, 3 brezpilotna letala in 8 tankov, ki so bili v teh spopadih uničeni.

Ukrajina je sporočila, da je bil ubit generalpodpolkovnik Yakov Rezantsev, poveljnik 49. združene enote južne vojaške cone ruske vojske.