Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Ruske sile, ki se borijo v Ukrajini, so uporabile prepovedane protipehotne mine v vzhodni regiji Harkov, je danes sporočila Human Rights Watch. Ko izgubljaš si pripravljen pač uporabiti vse kar imaš!

prepovedane ruske mine

Protipehotne mine so 28. marca 2022 locirali ukrajinski tehniki za odstranjevanje eksplozivnih ubojnih sredstev. Znano je, da ima Rusija te na novo razporejene kopenske mine, ki lahko neselektivno ubijajo in pohabljajo ljudi v navideznem dosegu 16 metrov. Ukrajina nima te vrste mine ali njenega lansirnega sistema.

"Države po vsem svetu bi morale odločno obsoditi rusko uporabo prepovedanih protipehotnih min v Ukrajini," je dejal Steve Goose, direktor orožja Human Rights Watch. "To orožje ne razlikuje med borci in civilisti in pušča smrtonosno dediščino v prihodnjih letih."

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje xlulsney Pomagajte nam preprečiti SPAM!