Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

 “To potezo bi lahko izvedli brez širšega konflikta z Rusijo!” General ameriških letalskih sil Philip Breedlove. Poročali smo že, da Amerika in NATO ne počivata!!!

philip breedlove

Zahodni svet se vse bolj zaveda nuje zaprtja zračnega prostora za ruska letala in dostave Ukrajini bojnih letal MiG-29s, ki bi jih ukrajinski piloti lahko nemudoma pričeli uporabljati, ker so tehnologije vajeni. Te je Poljska pripravljena takoj in brezplačno odstopiti v zameno za nova ameriška bojna letala.

Te bi dostavila v Natovo bazo Ramstein Air Base, s tem pa dala na razpolago vladi ZDA. Upokojeni britanski general Chris Deverell je ta teden zatrdil, da je Nato postavljen pred zelo težko izbiro: ali se bo proti ruskemu diktatorju Vladimirju Putinu boril sedaj ali pa bo vojno zgolj odložil. Deverell je britanskim novinarjem še povedal, da si je premislil glede območja prepovedi letenja nad Ukrajino, poroča Voanews.

Nekdanji vrhovni poveljnik ameriškega Nata v Evropi prav tako poziva k prepovedi letenja za ruska letala. General Philip Breedlove je dejal, da bi to potezo lahko izvedli brez “borbenih pravil sodelovanja”, ki bi lahko sprožila širši konflikt z Rusijo. “Koliko žrtev je potrebnih, preden sprejmemo drugačen pristop k tej vojni?” je vprašal.

Več kot dva ducata ameriških strokovnjakov za zunanjo politiko, več nekdanjih diplomatov in svetovalcev Bele hiše je naslovilo odprto pismo na predsednika Joeja Bidna, v katerem poziva k vzpostavitvi “omejenega” območja prepovedi letenja nad Ukrajino, da bi odvrnili ruske zračne napade. Pomembna sopodpisnika sta Kurt Volker, nekdanji veleposlanik ZDA pri Natu v času Obamove administracije, in veleposlanik v času Georgea W. Busha v Ukrajini John Herbst.
AVTOR:Domen Mezeg

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje icpvcmkk Pomagajte nam preprečiti SPAM!