Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Humanitarna katastrofa v Mariupolu v Donecki oblasti. Mesto - eno najbližjih tako imenovani DNR, ki ga je okupirala Rusija - so ruske čete že nekaj dni neusmiljeno obstreljevale.

ukrajina 2022

In vsakič so prekinili dogovor o "zelenem koridorju" za civilno prebivalstvo. 8. marca je 6-letna deklica umrla zaradi dehidracije pod ruševinami hiše.

9. marca je bila bombardirana porodnišnica, umrli so trije ljudje, vključno z otrokom. Uslužbenci občinskih služb morajo Ukrajince, ki so umrli zaradi granatiranja, pokopati v množična grobišča. Zaradi nenehnih napadov Rusov nimajo izbire.

Okupatorji tudi ne dovolijo humanitarne pomoči Mariupolu. Ljudje stojijo v vrstah za pitno vodo!

Ljudje morajo piti neposredno iz luž. Domačini takšna dejanja Ruske federacije imenujejo "genocid civilnega prebivalstva".
Ruski okupatorji streljajo s topništvom na ukrajinske starejše ljudi. Nadzorni posnetki kažejo, kako ruski BMP strelja na civilno vozilo, ki se je ustavilo pri znaku stop. Zgodilo se je v vasi Makariv v Kijevski regiji. V avtu, ki so ga ustrelili okupatorji, sta bila moški in ženska, stara 70 let.
Visokotlačni plinovod so onemogočile ruske čete pri Svitlodarsku. Je majhno mesto v Donecki regiji s 13.000 prebivalci. Gori plinovod se vidi že od daleč! Brez plina ne bo ogrevanja in ljudje ne bodo mogli kuhati. Kljub nenehnemu obstreljevanju popravljalne ekipe še naprej delajo v regiji. Trenutno je vas Myronivka pri Svitlodarsku zaradi sovražnikovih napadov brez elektrike in vode. Ni možnosti za začetek popravil.
Streljal je na civilne tarče kot na vojaške. Aleksander Krasnojarcev, ruski pilot, ki so ga ujeli Ukrajinci - major in prvorazredni pilot - je priznal! Povedal je, da je opravil tri operativne lete na ozemlju Ukrajine in bil med tretjim sestreljen:
00.15 - povedali so nam, da bomo delali na vojaških objektih, vendar smo prejeli koordinate civilnih objektov, vključno s stanovanjskimi območji mesta Černihiv. Uporabljamo nevodene bombe, ki povzročijo veliko število civilnih žrtev. Rezultate naših zračnih napadov sem videl na lastne oči – uničenih hiš in ubitih civilistov.
Ruski ujetni pilot je nagovoril tudi svoje kolege na okupiranem Krimu:
- Ne sodelujte v vojni proti Ukrajini. Ne borimo se proti nekakšnim nacistom, ampak proti celotnemu ljudstvu Ukrajine. Ne sramotite svojega imena, ne ubijajte žensk in otrok.

Nato! Zapri nebo! Na stotine tisoč otrok trpi zaradi vojne v Ukrajini!

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje yrmjpqlt Pomagajte nam preprečiti SPAM!