Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Kijev, 12. marca - V Ukrajini naj bi se danes po več koridorjih nadaljevala evakuacija ljudi iz obleganega mesta Sumi na severovzhodu države.

begunci

Kijev medtem Rusijo znova obtožuje oviranja evakuacije iz mesta Mariupolj, kjer so humanitarne razmere katastrofalne. Iz štirih ukrajinskih mest je bilo včeraj evakuiranih le okoli 7150 ljudi, kar je občutno manj kot v prejšnjih dneh.
Ljudje tam ob hudem mrazu že dlje časa ostajajo brez elektrike in vode, vse bolj tudi brez hrane in zdravil. Po navedbah oblasti v Kijevu se življenjski pogoji po bolj ali manj vsej državi poslabšujejo.

Sirene so medtem davi znova opozarjale na nevarnost zračnih napadov v kar 15 regijah po celotni Ukrajini. Glavnina ruskih sil naj bi bila od središča Kijeva oddaljena le še okoli 25 kilometrov.

 

VIR: STA

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje zvnmctcp Pomagajte nam preprečiti SPAM!