Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

 

Samuel Lucas in Maja Založnik sta s skladbo KDO SMO navdušila na letošnjem MMS. Nastopila sta prva in otvorila letošnje 40. Melodije morja in sonca. Skladba Kdo smo nosi močno sporočilo, ki sovpada s situacijo, ki odzvanja v tem trenutku v svetu.

maja zaloznik

Žirija jima je namenila 7 točk, radijske postaje pa kar 10, kar je znak, da bo to ena izmed najbolj predvajanih skladb letošnjega poletja!

''Kdo smo je logično vprašanje, ki si ga vsi mi postavljamo ob prelomnih točkah svojega življenja. Kaj si želimo od življenja, s kom delimo svoj čas in prostor, ali so ljudje okoli nas pristni in kdo vse nosi masko. To so fundamentalno pomembne zadeve, ki se dotikajo slehernega posameznika,'' o skladbi razmišlja Samuel Lucas, ki je napisal melodijo pesmi.

''Vse od svojega prvega avtorskega albuma Sebe dajem dalje, skušam bit angažiran v vseh svojih pesmih.'' Razmišlja o svoji glasbeni poti Lucas, ki v svojih aranžmajih meša različne stile, od bluza, funka, rocka in popa.
''Zdi se mi namreč, da sem v letih, ko mi ni vseeno kaj se dogaja s svetom in ljudmi okoli mene, pomembno mi je kaj bo ostalo za menoj, ne samo v glasbi, ampak kaj bom pustil ljudem, ki jih imam rad.''

Besedilo pesmi je napisala Vita Lunaček, sicer žena priznanega tekstopisca Roka Lunačka, ki o skladbi pravi:
''Kdo smo pa sta sicer samo dve besedi, ki pa tvorita nemalokrat pomembno vprašanje, ki tvori naše misli, naše misli, naša dejanja, naša dejanja pa so naše življenje. Torej pomembno vprašanje. Vesela sem, da sem lahko napisala tole besedilo. Sploh zato, ker si tudi sama velikokrat zastavim dotično vprašanje. ''

To je bil prvi javni nastop Maje Založnik in Samuela Lucasa, Sammy pa o Maji pravi, da je izjemna pevka s prepričljivo interpretacijo, zato sta se takoj odlično ujela.

 

Pri snemanju pesmi je sodelovala preverjena ekipa Lucasovih glasbenih prijateljev z vseh vetrov: bobni Marko Lazarić, električne kitare Amir Karalić, bas kitara Henry Radanović, klaviatura Ivan Popeskić, akustično kitaro in perkusije pa je posnel Lucas kar sam.

Pod končni master izdelek pa je tudi tokrat podpisan Ivan Popeskić, veliko glasbeno ime Hrvaške, dobitnik tudi letošnjega Porina.

 

Videospot za pesem Kdo smo je posnela ekipa Foto factory, ki je snemala na dveh lokacijah – v ljubljanskih Stožicah in pa v čudovitih višavah Nanosa. Režije za videospot sta se pod skupno taktirko lotila Samuel Lucas sam in Rok Breznik in tako ponovno združila moči, kot že zadnjih nekaj spotov.

S Samuelom se poznava že kar nekaj leto, spomnim se ga iz Eme 2008,ko sem bila back vokalistka in takoj mi je njegov vokal in,prezenca ostala v spomnimu.

En večer sem prejela njegov sms, ce bi sla z njim na festival Melodije morja in sonca, moram priznat da sem bila zelo vesela in srečna, ker sodelovanje z njim je nekaj posebnega. Je tako topla, iskrena in prijazna oseba, poleg tega pa ima bozanski vokal in prezenco. Res sem srečna da sodelujeva in imava tako močan duet.

 

Maja Založnik pa pripravlja tudi izzid svoje nove pesmi, ki jo bo izdala ob koncu poletja.

Pesem z naslovom Voda sem, ti si dlan, je ustvarila s švedsko producentsko ekipo, besedilo pa je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, s katero Maja sodeluje zadnji dve leti in se od takrat dalje njena kariera strmo vzpenja.

Maja s svojo prezenco, karizmo in odličnim vokalom postaja Maja zagotovo ena izmed najbolj vidnih pevk na našem prostoru.

 

Samuel Lucas & Maja Založnik

KDO SMO?

Hodimo po isti poti,
a le redko v dušo gledamo.
Vsak vdih je tvoj in moj,
čas bi bil, da to dojamemo.

Kdo smo mi, kdo si ti,
ko vse maske padejo.
Reci, kdo smo mi, kdo si ti,
ko se v dan prebujamo.

Eno vidimo,
eno samo nebo in zvezd nebroj.
Enako čutimo,
eno samo srce premakne svet.

Vsako noč pokrije sonce,
vsaka solza nosi en nasmeh.
Vsak utrip je tvoj in moj;
saj človeka prepoznaš po očeh.

Kdo smo mi, kdo si ti,
ko vse maske padejo.
Kdo je kdo, da vsi med ljudmi,
dobro v dobrem najdemo.

Eno vidimo,
eno samo nebo in zvezd nebroj.
Eno ljubimo,
eno samo srce premakne svet.

Kdo smo mi? Kdo si ti?
Poglej v sebe.
Kdo smo mi, kdo si ti;
in ljubi sebe, da bi drugi ljubil te še bolj.

Reci, kdo smo mi?
Kdo si ti?
Poglej v sebe …

 

Avtor glasbe in aranžmaja: Samuel Lucas

Avtorica besedila: Vita Lunaček

 

Bobni: Marko Lazarić

Električne kitare: Amir Karalić

Bas kitara: Henry Radanović

Klaviatura: Ivan Popeskić

Akustična kitara, vokal, spremljevalni vokali, perkusije: Samuel Lucas

Vokal: Maja Založnik

 

Producent pesmi: Samuel Lucas

Mix in Master: Ivan Popeskić

 

Snemanje vokalov: Railroad Studios, Ljubljana

 

Video by FOTO FACTORY

Scenarij: Samuel Lucas

Režija: Rok Breznik, Samuel Lucas

Kamera in montaža: Rok Beznik

Snemanje videospota: Stožice/Ljubljana, Nanos

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje ovqfmwja Pomagajte nam preprečiti SPAM!