Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Na povabilo za oblikovanje proračuna Občine Sevnica za leto 2022 pod sloganom »Sobivam, sodelujem, soodločam« je prispelo 41 prijav projektov. Vse vložene pobude je pregledala strokovna komisija, ki je tehtala vsebinsko ustreznost glede na navedene kriterije in skladnost z usmeritvami Občine Sevnica.

odprte ceste kladje

Na seznam za glasovanje je umestila 31 pobud, ki so razdeljene na 6 območij razporejanja dela proračunskega denarja.

O uvrstitvi pobud v proračun za leto 2022 bodo s pomočjo SMS glasovanja odločali občanke in občani.
Podrobni opisi pobud so podani na občinski spletni strani.
Glasovanje bo potekalo predvidoma v začetku septembra in bo javno najavljeno. Glasovanje bo časovno omejeno in bo teklo preko SMS oddajanja glasov. Glasovati bo možno enkrat za eno pobudo.

Slovesno odprtje obnovljenega cestnega odseka v Kladju
V vasi Kladje pri Krmelju v krajevni skupnosti Šentjanž je v torek, 6. julija 2021, potekalo slovesno odprtje obnovljenega cestnega odseka.
Rekonstrukcija cestnega odseka javne poti v dolžini 1.700 metrov je potekala v letih 2019 in 2020 v sodelovanju med Občino Sevnica, Krajevno skupnostjo Šentjanž in Zavodom za gozdove Slovenije.
Skupaj z razširitvijo ceste je bilo posodobljeno tudi cestno odvodnjavanje.

S tovrstnimi ureditvami se povečuje prometna varnost, hkrati pa je prebivalcem manjših in bolj oddaljenih krajev omogočen hitrejši in varnejši dostop do lokalnih in regionalnih cest, po katerih se vozijo po vsakodnevnih opravkih.

Cestni odsek so skupaj s krajani slovesno odprli sevniški župan Srečko Ocvirk, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Repovž in sodelavec občinske uprave Rado Gobec.
Foto: Martin Zupan

Za odlično sodelovanje prejeli zeleno majico s podpisom Tadeja Pogačarja
Organizatorji 27. kolesarske dirke po Sloveniji so vsem občinam, ki so dirko gostile, v znak zahvale in dobrega sodelovanja podelili zeleno majico s podpisom zmagovalca dirke Tadeja Pogačarja.
Organizatorji so pohvalili odlično opravljeno delo na področju koordinacije pri organizaciji dirke ter številne aktivnosti, ki so popestrile dogajanje ob dirki.
Spomin na največji kolesarski spektakel v sevniški občini bo obešen v Športnem domu Sevnica, kjer stene že krasijo številni športni dresi in majice drugih uspešnih slovenskih športnikov, pretežno iz sevniške občine.
Direktor občinske uprave Občine Sevnica Zvone Košmerl in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk

majica kolesarska

70. obletnica ustanovitve Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Cirnik
Prostovoljno gasilsko društvo Veliki Cirnik v letošnjem letu praznuje 70. obletnico ustanovitve. Ob tem jubileju bo danes, 16. julija 2021 ob 18. uri na prireditvenem prostoru pri gasilskem domu na Velikem Cirniku potekala slavnostna prireditev.
Zbor gasilcev v paradni opravi bo ob 17.30 uri. Gasilska prireditev se bo nadaljevala s kulturnim programom. Ob tej priložnosti bo namenu predano tudi novo športno igrišče.

 

Košnja na Lisci zaradi slabega vremena prestavljena za teden dni
Kot so sporočili organizatorji dogodka, so napovedanega deževja veseli, saj narava po vročih in sušnih tednih dež nujno potrebuje. Kljub temu pa bo travnik na Lisci vseeno potrebno pokositi in podobno kot velja za vsa ostala opravila na podeželju – vreme nujnega dela ne prepreči, ga samo prestavi.
Košnja na Lisci bo tako potekala teden kasneje, 24. julija 2021. Program dogodka ostaja nespremenjen.

 

Seznam pobud

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje lcjytads Pomagajte nam preprečiti SPAM!