Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

O trajnostni rabi jedilnega olja kot primeru dobre prakse krožnega gospodarstva

Sevnico je obiskal župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni s sodelavci in vodstvom Komunale Novo mesto. Obisk je bil namenjen obravnavi stičnih točk, še predvsem prizadevanj obeh občin za trajnostno reševanje problematike odpadnega jedilnega olja.

3sevn


Nepravilno odloženo odpadno jedilno olje je kot odpadek za okolje visoko obremenjujoče. Liter odpadnega olja onesnaži milijon litrov pitne vode, s čimer se višajo tudi stroški čiščenja odpadnih voda na čistilnih napravah. Odpadna voda z vsebnostjo jedilnega olja je namreč 3.800-krat bolj obremenjena kot običajna komunalna odpadna voda.
Komunala Sevnica je gostom iz Novega mesta predstavila izkušnje izvedenega projekta »Olje nekoliko drugače«, v okviru katerega so skupaj s partnerji izvajali izobraževalne dejavnosti, delavnice, teklo je ozaveščanje o problematiki odpadnega jedilnega olja, postavljeni so bili ulični zbiralniki za zbiranje odpadnega jedilnega olja, po gospodinjstvih razdeljene posodice za zbiranje odpadnega jedilnega olja, vzpostavljena je bila filtrirna postaja za predelavo odpadnega jedilnega olja, kar so tudi predstavili v sklopu obiska (na fotografijah).
Gostje iz Novega mesta so si v zaključnem delu srečanja, po predstavitvi občine s strani župana Srečka Ocvirka, z navdušenjem ogledali še sevniški grad in prisluhnili vsebinam, povezanim s turističnimi doživetji.
Srečanja s predstavniki sevniške občine in Komunale Sevnica so se poleg novomeškega župana udeležili še podžupanja Sara Tomšič, direktorica Občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič in direktor Komunale Novo mesto Bojan Kekec s sodelavci.

1sevn

2sevn

4sevn

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina