Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Tonin poziva Veselinoviča k predaji dokumentacije in odstopu v dobro zaposlenih

Tokrat ga k predaji dokumentacije poziva Tonin osebno: “Iz tega naslova vas ponovno pozivam, da v dobro novinarjev in vseh zaposlenih na STA ter v dobro prihodnosti agencije, UKOM-u nemudoma posredujete zahtevano dokumentacijo.”

matej tonin

Tonin tudi meni, da so se odnosi med STA, Vlado RS in UKOM-om v preteklih mesecih tako skrhali, da bi moral v dobro agencije Veselinovič ponuditi svoj odstop. “Nesprejemljivo se mi zdi, da zaradi vašega onemogočanja nadzora nad porabo proračunskih sredstev ogrožate prihodnost delovanja STA in pri tem za talce jemljete predvsem zaposlene v agenciji,” je bil jasen.

Spodaj objavljamo pismo Tonina Veselinoviču v celoti.

Spoštovani,

z dopisom ste se dne 31. marca 2021 obrnili name s predstavitvijo situacije v Slovenski tiskovni agenciji (v nadaljevanju: STA). Kot član vlade sem z razmerami v STA dobro seznanjen, saj je direktor Urada Vlade RS za komuniciranje (v nadaljevanju: UKOM) mag. Uroš Urbanija stanje na sejah vlade večkrat podrobno predstavil. Delo novinarjev STA cenim in podpiram, zato sem zaskrbljen zaradi njihove negotove usode. V prihajajočih mesecih bi STA lahko postala insolventna in nezmožna plačevanja svojih obveznosti, kar bi pomenilo, da novinarji ne bi dobili plačila za svoje delo.

Na Ministrstvu za obrambo smo s STA sklenili posebno pogodbo, ki omogoča naše nadaljnje sodelovanje, enako sta po mojih informacijah storili tudi drugi dve ministrstvi iz kvote Nove Slovenije. To je dokaz, da nam za usodo novinarjev ni vseeno. Prav zato ne razumem vašega brezkompromisnega vztrajanja na stališču, spoštovani direktor Veselinovič, da UKOM ni predstavnik ustanovitelja in da za to potrebuje posebno pooblastilo. STA je v preteklosti vedno sklepal redne letne pogodbe o upravljanju javne službe z UKOM kot predstavnikom ustanovitelja in za ta namen ni bilo zahtevano nobeno posebno pooblastilo Vlade Republike Slovenije. Po določilih sklenjenih pogodb ima UKOM vse pravice in dolžnosti do vpogleda v poslovanje STA, prav tako lahko zahteva vso dokumentacijo s področja delovanje STA. Nenazadnje je dolžnost UKOM-a spremljanje zakonitosti in transparentnosti porabe davkoplačevalskega denarja, saj za izvajanje javne službe STA mesečno namenja znatna proračunska sredstva. Vlada Republike Slovenije je večkrat javno pojasnila, da je UKOM pooblaščeni predstavnik ustanovitelja.

Iz tega naslova vas ponovno pozivam, da v dobro novinarjev in vseh zaposlenih na STA ter v dobro prihodnosti agencije, UKOM-u nemudoma posredujete zahtevano dokumentacijo. Menim, da so se odnosi med vami, spoštovani direktor Veselinovič, Vlado RS in UKOM v preteklih mesecih tako skrhali, da bi morali v dobro agencije ponuditi svoj odstop. Nesprejemljivo se mi zdi, da zaradi vašega onemogočanja nadzora nad porabo proračunskih sredstev ogrožate prihodnost delovanja STA in pri tem za talce jemljete predvsem zaposlene v agenciji.

S spoštovanjem,

mag. Matej Tonin

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina