Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Sinoči, okoli 20. ure, je zagorelo v Domu na Osankarici

Posredovali so gasilci PGD Kebelj, Oplotnica, Tinje, Zgornja Bistrica, Slovenska Bistrica in Šmartno, ki so požar pogasili. Gasilcem je uspelo preprečiti, da bi zagorel tudi bližnji gozd.

pozar dom na onasankarici

V požaru je v celoti zgorel dom, gasilci so uspeli obvarovali le del stavbe, kjer se nahaja muzej. Zaradi pojava manjših žarišč so na požarišču ostali gasilci PGD Kebelj na požarni straži. Vodja bistriške civilne zaščite Branko Hojnik je po poročanju STA povedal, da so gasilci na požarišču ostali vse do jutranjih ur.

Po požaru se je del objekta porušil. Pri sanaciji požarišča bo sodelovala občinska civilna zaščita, je objavil Urad RS za zaščito in reševanje. Ni še znano kakšen je vzrok požara in kolikšna je nastala škoda. Po besedah Hojnika je nastala velika škoda, pri gašenju pa so porabili preko 50 tisoč litrov vode. “Šlo je za eno večjih intervencij v zadnjem času,” je pojasnil.

Kriminalisti PU Maribor bodo danes, skupaj s strokovnjaki NFL, pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara ter vseh okoliščin dogodka. Policisti v tem času zbirajo in preverjajo ostale okoliščine dogodka, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Dom se nahaja sredi Pohorskih gozdov na visokem barju pri Črnem jezeru. Dom je primerno izhodišče ali vmesna točka lepih sprehodov po Pohorju. Ogledamo si lahko bližnje Črno jezero, se sprehodimo do taborišča pohorskega bataljona ali še naprej do koče na Šumiku. V bližini je tudi razgledni stolp na Adamovem vrhu, Trije kralji in drugo, je zapisano na spletnem portalu hribi.net

Ali so požari planinskih domov naključje??? Koliko jih bo še zgorelo?!
Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

stran gostuje

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       

zalozba mandarina