Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skupina EPP potroji sredstva za zdravstveni program EU

Nadgraditi zdravstvene sisteme v državah članicah EU. Digitalizirajte zdravstveno varstvo. Zmanjšati neenakosti na področju zdravja po Evropi.

zdravstvoeu

Odpravite oklevanje cepiva. Spodbujati zdrav življenjski slog in preprečevati bolezni. Okrepiti boj EU proti raku in založiti pomembna zdravila. To želi skupina EPP močno finančno nadgrajenega evropskega zdravstvenega programa, tako imenovanega programa EU4Health.

"V vrhuncu pandemije nam niso manjkali le zdravniki, medicinske sestre in zdravstveno osebje na splošno, temveč tudi zdravila in medicinska oprema. V državi članici EU se ne sme nikoli več zgoditi, da mora zdravnik izbrati, kdo bo živel ali umrl, ker bolnišnice nimajo sredstev, da bi pomagali vsem, "sta dejala poslanca Cristian-Silviu Bușoi in poslanec Peter Liese.

Bușoi, vodja parlamentarnega pogajanja za program EU4Health, in Liese, tiskovni predstavnik skupine EPP za zdravje, sta danes pred glasovanjem v Evropskem parlamentu podala svoje pripombe o zakonu o vzpostavitvi zdravstvenega programa Evropske unije od leta 2021 dalje.

"Za razliko od Zelenih in Levice v Evropskem parlamentu, ki nasprotujejo prizadevanjem Komisije, da bi vnaprej zagotovila zadostne doze cepiv za evropske državljane, skupina EPP opozarja, da to ni čas za ustvarjanje splošnih sumov proti farmacevtskim podjetjem. vsi morajo sodelovati pri krepitvi evropske zdravstvene varnosti in pripravi na prihodnje možne zdravstvene krize, "je poudarila Liese.

Bușoi je pozval zlasti k uvedbi evropske evidence e-zdravja. Pozval je tudi k večjim prizadevanjem za boj proti raku in predlagal posebne ukrepe za odpravo pomanjkanja presejalnih pregledov, zgodnje diagnoze in dostopa do zdravljenja in oskrbe.

Za zdravstveni program, o katerem se je pogajal Bușoi, je treba povečati financiranje zdravja v novem dolgoročnem proračunu EU. "Denar ne more kupiti zdravja, lahko pa pomaga. Na pobudo skupine EPP je Komisija dokončno potrojila sredstva za program EU4Health, ko se je na koncu pogajanj z državami članicami z 1,7 milijarde EUR premaknila na 5,1 milijarde EUR. . Zdravje naših državljanov mora biti vedno na prvem mestu, "je zaključil Bușoi.

Pin It

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina