Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Nadgraditi zdravstvene sisteme v državah članicah EU. Digitalizirajte zdravstveno varstvo. Zmanjšati neenakosti na področju zdravja po Evropi.

zdravstvoeu

Odpravite oklevanje cepiva. Spodbujati zdrav življenjski slog in preprečevati bolezni. Okrepiti boj EU proti raku in založiti pomembna zdravila. To želi skupina EPP močno finančno nadgrajenega evropskega zdravstvenega programa, tako imenovanega programa EU4Health.

"V vrhuncu pandemije nam niso manjkali le zdravniki, medicinske sestre in zdravstveno osebje na splošno, temveč tudi zdravila in medicinska oprema. V državi članici EU se ne sme nikoli več zgoditi, da mora zdravnik izbrati, kdo bo živel ali umrl, ker bolnišnice nimajo sredstev, da bi pomagali vsem, "sta dejala poslanca Cristian-Silviu Bușoi in poslanec Peter Liese.

Bușoi, vodja parlamentarnega pogajanja za program EU4Health, in Liese, tiskovni predstavnik skupine EPP za zdravje, sta danes pred glasovanjem v Evropskem parlamentu podala svoje pripombe o zakonu o vzpostavitvi zdravstvenega programa Evropske unije od leta 2021 dalje.

"Za razliko od Zelenih in Levice v Evropskem parlamentu, ki nasprotujejo prizadevanjem Komisije, da bi vnaprej zagotovila zadostne doze cepiv za evropske državljane, skupina EPP opozarja, da to ni čas za ustvarjanje splošnih sumov proti farmacevtskim podjetjem. vsi morajo sodelovati pri krepitvi evropske zdravstvene varnosti in pripravi na prihodnje možne zdravstvene krize, "je poudarila Liese.

Bușoi je pozval zlasti k uvedbi evropske evidence e-zdravja. Pozval je tudi k večjim prizadevanjem za boj proti raku in predlagal posebne ukrepe za odpravo pomanjkanja presejalnih pregledov, zgodnje diagnoze in dostopa do zdravljenja in oskrbe.

Za zdravstveni program, o katerem se je pogajal Bușoi, je treba povečati financiranje zdravja v novem dolgoročnem proračunu EU. "Denar ne more kupiti zdravja, lahko pa pomaga. Na pobudo skupine EPP je Komisija dokončno potrojila sredstva za program EU4Health, ko se je na koncu pogajanj z državami članicami z 1,7 milijarde EUR premaknila na 5,1 milijarde EUR. . Zdravje naših državljanov mora biti vedno na prvem mestu, "je zaključil Bușoi.

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje ewskotox Pomagajte nam preprečiti SPAM!