Na naš naslov smo prejeli-PROSIMO PREBERITE IN POMAGAJTE!!!

Prijateljica mi je zaupala svojo zgodbo in situacijo, ki se me je zelo dotaknila. Ne bom omenjala poimensko članov družine, saj menim, da so dovolj obremenjeni z vsakodnevnimi izzivi življenja.

pomagajmo si

 

Prijateljica je samohranilka z dvema otrokoma, od katerih je en otrok težek invalid z nevro stanjem, hudo epilepsijo, ne hodi in ne govori, drug pa študent brez rednih dohodkov. Znašla se je v težki in nezavidljivi situaciji. Grozi jim namreč izguba strehe nad glavo.

 

Zaradi osebnega stečaja bivšega partnerja, mora prijateljičina družina, da bi hišo, v kateri živijo, obdržala, do 5. februarja zbrati 70.000 EUR. To hišo sta prijateljica in njen bivši partner kupila s stanovanjskim kreditom pred leti, ker je bila primerna za družino z otrokom s posebnimi potrebami. Prijateljica je ¼ lastnica hiše, bivši partner pa ¾. Zdaj se delež bivšega partnerja prodaja na dražbi in če zneska ne bo uspela zbrati, bo njena družina ostala brez doma. S svojimi dohodki prijateljica komaj uspe plačati sprotne stroške in obrok kredita za hišo, kje pa da bi lahko odkupila delež bivšega partnerja. Ne more pa tudi dobiti novega kredita za odkup deleža, ki je sedaj v stečajni masi.

 

Če sem čisto iskrena ... bivši partner je prijateljico grdo namočil, saj jo pustil v grozni situaciji in z veliko verjetnostjo, da bo ostala brez vsega, pa čeprav on dobro ve, da prijateljica nima nobene možnosti za drugo rešitev. Ne samo zato, ker nima denarja, ampak tudi zato, ker skrbi za otroka, ki je 24 ur na dan odvisen od nje. Otroka izčrpa vsaka sprememba v njegovem okolju in vsakodnevnem ritmu. Hiša, v kateri živijo, pa je posebej prilagojena za njegovo oviranost in senzorno občutljivost.

 

Pomoč se zbira preko gasilskega društva PGD Log, Loška cesta 18, 1358 Log pri Brezovici.

 

Znesek lahko nakažete na transakcijski račun številka:

SI56 1914 6500 3639 398

sklic SI00 08012002

namen plačila: HIŠA.

 

Družini lahko pomagamo že z nakazilom 10 evrov in če moj poziv posredujete še vsaj 10 prijateljem, sodelavcem, sorodnikom, znancem ... bo možnost, da nam uspe zbrati dovolj sredstev za pomoč družini, večja.

 

Prijateljičina družina vam bo hvaležna za vsak vaš prispevek. Že vnaprej iskrena hvala za vašo srčno pomoč.

 

Podrobnejše informacije lahko dobite na telefonski številki 040 460 650, Helena