Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Alicia Peljhan je dokazala, da smo Slovenci za žgečkljivo

ALICIA PELJHAN PODIRA TABUJE! LJUBEZENSKO- EROTIČNI KRIMI ROMAN Z LATINO PRIDIHOM NEMIRNI SRCI IN MODNA REVIJA WORLD TOP MODEL SLOVENIA Dočakali smo dolgo pričakovani ljubezensko-erotični krimi roman Nemirni srci.

krimi roman

 

Gre za prvi tovrsten roman v Sloveniji, ki ima tudi zanimiv in temperamenten latino pridih. Avtorica Alicia Peljhan, Slovenka, ki živi v Avstriji, žena, mati dveh otrok, predvsem pa radovedna temnolasa škorpijonka, ki zvedavo opazuje svet okoli sebe in se je šolala v medicinski stroki, je oseba, ki rajši posluša kot govori. Pisati je začela že v osnovni šoli in je napisala veliko del, med njimi tudi štiri romane. Javnost je nestrpno pričakovala knjigo Nemirni srci, saj je še pred izidom naletela na izjemne recenzije. »Roman Nemirni srci je nastal iz preproste potrebe, po podelitvi upanja o resnični ljubezni. O pristni ljubezni, o kateri sanjamo, jo čutimo v svoji biti, v svoji duši, še predno vzklije in vzcveti, nas prepoji s svojo omamno aromo; še predno jo srečamo, jo poznamo. Vse dokler duši ne trčita v koketnem tangu čutenja in druga v drugi prepoznata svojo dušo dvojčico«, je o romanu povedala Alicia Peljhan, ki je roman predstavila v Austria Trend Hotelu v Ljubljani, kjer se je zbrala množica znanih obrazov, novinarjev in sodelujočih pri projektu. Dogodek, je popestrila modna revija World Top Model Slovenia v kreacijah Fenzy in San Fashion and Jewelry, nad katero so bili vsi zbrani zelo navdušeni. Med modeli pa smo opazili tudi letošnjo zmagovalko World Top Model Slovenia, Emmo Peralta.

Roman, ki ga je avtorica Alicia Peljhan pisala s presledki kar 16 let, je lahkotna ljubezenska zgodba z elementi erotičnega ter subtilnimi enigmatičnimi elementi kriminalnega romana. V ljubezensko zgodbo so vpete aktualne teme, kot so ugrabitve otrok, kriminalne dejavnosti združb, zdravljenje s konopljo, homeopatijo in drugimi alternativnimi načini zdravljenja. Predvsem pa je to zgodba o ljubezni, poželenju in združitvi.

Skozi zgodbo predstavljeno v romanu, spoznavamo različne tipe ljubezni: »Philia« ali prijateljska ljubezen med Diano in Andreo, ter Danielom in Nathanom, »Storge« ali družinska ljubezen, ki se kaže v Dianini ljubezni do Timoteja in ljubezni do Andreinih staršev, ter »Eros« ali erotična ljubezen in »Ludus« ali najstniška zaljubljenost (sem spadajo spogledovanje, draženje, evforični občutki, metuljčki v trebuhu …), ki jo čutita glavna protagonista drug do drugega…

V teh letih se je roman spreminjal, zorel in oblikoval v krasno enostavno a hkrati zapleteno zgodbo različnih karakterjev, ki vsak zase iščejo zadovoljitev, srečo, ljubezen in prostor pod širnim soncem. Trenutno nastaja njegovo nadaljevanje oziroma drugi del romana Nemirni srci.

Alicia o Alicii:

Sem oseba, ki ima rada vajeti svojega življenja v svojih rokah. Življenje vidim kot dolg hodnik, prepoln vrat novih priložnosti. Od nas je pa odvisno, ali bomo zbrali pogum in odprli nova vrata ter stopili v ponujeno priložnost. Moja strast, poleg pisanja, je oblikovanje in izdelovanje unikatnih otroških oblek in otroških igrač ter pripomočkov za otroke. Navdih za ustvarjanje in ideje iščem v svojih krasnih hčerkicah skozi njuno igro in trenutne potrebe njunega odraščanja. Popolna predanost in prvinska ljubezen, pa se izraža skozi moje pisanje. Tu se izgubim v neomejenem svetu karakterjev, protagonistov, scen, dogajanj in se prepustim domišljiji. Tu meje ne obstajajo, to je svet brez pravil, brez ovir … to je svet, kjer sem jaz zares lahko jaz v vsem svojem blišču v mnoštvu različnih karakterjev in doživetij. Prelepi svet domišljije. Pisati sem začela že zelo zgodaj. Ustvarjati sem pričela že v osnovni šoli. Pisalo se je leto 2001, ko sem si na glas priznala, da pa tole mešanje besed, vendarle pomeni več kot le slednje. Rodila se je želja, podeliti napisano z drugimi. Vendar ... Vedno se tako začne, kajne? Z vendar. Dogodile so se raznorazne zgodbe v realnem življenju. Kar nekajkrat sem se preselila, spoznala ljubezen svojega življenja, blagoslovili sta me dve prekrasni deklici, ter ne nazadnje, preselila sem se v drugo državo. In zdaj… zdaj je moj čas in končno je na policah dolgo pričakovani roman Nemirni srci in s tem radost na mojem obrazu.

Knjigo Nemirni srci lahko naročite na spletni strani: https://aliciapeljhan.wordpress.com/contact/

Zgodba romana Nemirni srci:

Diana Bajd je mlada na videz močna samostojna ženska z ogromno voljo do življenja, ustvarjanja in z izrazitim šestim čutom. Sama vodi manjši konjeniški ranč, na katerega pride mlad uspešen poslovnež, Gabriel Daniel Méndez García. Moški, ki za bliščem in menedžerskimi uspehi pred svetom skriva svojo pravo podobo. Njegov prihod v Diani povzroči vihar neznanih občutkov, ki njeno stisko in dvome le še povečajo. Ali bo sposobna pustiti za sabo kruto preteklost in stopiti iz očetove sence, ki jo vleče v psihični prepad? Ali bosta uspela brez strahu stopiti svoji usodi naproti in se rešiti spon ljubezenskih razočaranj in bolečine?

Recenzije:

V romanu Nemirni srci se prepletajo strast, poželenje, erotika in hrepenenje po ljubezni, prijateljstvo in pristna sestrska ljubezen med prijateljicama, ki ju usoda še bolj poveže.

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je življenje samozadostne lastnice ranča popolno, se izkaže, da ji je manjkala glavna začimba – ljubezen do moškega in otroka. Usoda ji oba pripelje na nenavaden način. V njej se začne prebujati nebrzdana strast, ki ji jo njen sanjski partner vrača. Srečo ima, da je obkrožena z ljudmi, ki ji pomagajo, da se osvobodi notranjih nemirov in družinskih škodljivih vezi.
Avtorica zgodbo obarva še s španskim pridihom, saj so dialogi začinjeni s španskimi stavki in besedami. S prevodi v opombah pa bralcu omogoča, da se lahko sproti nauči še kakšno špansko besedo. Roman je napisan v sodobnem jeziku s pogovornimi elementi, ki so mlademu bralcu blizu. Odlika romana je, da se hitro bere, saj te osebe, v katere se z lahkoto vživiš, in zgodba potegnejo v svoj vrtinec nemirnih src, da knjigo težko odložiš, preden jo prebereš do konca.

Bojana Petkovič, profesorica španščine, Jezikovno mesto

---------------------------------------------------

Roman Nemirni srci je kot razburkan orkan, ki te posrka vase. Špansko-slovenska zgodba, začinjena s pravo mero erotičnih scen, bralca pritegne do te mere, da roman težko izpusti iz rok. Je eno tistih besedil, ki jih preprosto moraš hipoma prebrati. Bralec se od samega začetka vživi v literarne osebe, ki so natančno razdelane in dajejo občutek realnosti, zato se zdi samo dogajanje kot posnetek stvarnosti ali filmski prikaz. Gre za lahkotno branje, ki pa po drugi strani omogoča tudi globlje občutke – od sreče, zaljubljenosti, pristne ljubezni do erotične vzburjenosti in končne napetosti. Zgodba namreč vsebuje tudi primesi kriminalnega romana, vpete v družinsko kroniko, zaradi katerih ne gre zgolj za klasičen ljubezenski zaplet. Spoj španskega in slovenskega jezika in kulture deluje osvežujoče in poskrbi za razgibanost zgodbe, španska poimenovanja, ki jih uporablja protagonist romana, pa delujejo izrazito romantično in obenem skrajno zapeljivo.

Sanja Berend, profesorica, lektorica in prevajalka

---------------------------------------------------

Sicer nisem velika ljubiteljica ljubezenskih romanov, ampak ta roman je v meni zbudil pozornost. Vsebuje vse, kar bi po mojem mnenju dober roman moral vsebovati, in sicer zanimivo zgodbo, impulzivne ljubezenske izpovedi, žgečkljive igrice med rjuhami, pristne protagoniste, nepredvidljive zaplete. In kar je najpomembnejše – roman je celo zaigral na moja materinska čustva in mi uspel zarositi oči. Ko berem kakšen roman, si vedno poskušam predstavljati zgodbo na filmskem platnu. Tokrat je avtorica poskrbela, da bodo pri branju knjige doživeli "film" tudi bralci z nekoliko okrnjeno vizualno predispozicijo, saj vsebuje roman veliko dialogov, ki na trenutke spominjajo na filmski scenarij.

Kaly Kolonič Potočnik, lastnica PR Agencije Ekskluzivno, voditeljica in abstraktna slikarka

------------------------------------------------------

Nemirni srci je zagotovo zelo romantičen triler. Prepletajoče zgodbe so polne ljubezni in erotičnih trenutkov ter skrbi in trpljenja junakov, ki sledijo svojim čudnim fantazijam življenjskega poslanstva. Če bi bilo življenje predvidljivo, bi bilo le obstoj. Če bi vedeli, kaj se bo zgodilo v naslednji minuti, ne bi bili tako navdušeni nad življenjem. Nepredvidljiva narava življenja je zanimiva za vse nas. V življenju lahko ustvarimo neskončno novih izkušenj, spoznavamo nove ljudi in se učimo novih stvari. Seveda delamo tudi napake, ki se jih ne da popraviti ter puščajo globoke rane tako na nas samih kot tudi na drugih osebah, ki so vpletene. Vedno se moramo vprašati, ali naša odločitev res predstavlja naše želje v danem trenutku ali je le impulzivna reakcija iz okolice. Iz vsake situacije, ne glede na to, ali je lepa ali grda, pridemo kot bolj izkušene osebe.

Igor Petronijevič, fotograf

--------------------------------------------------

Gre za lahkoten ljubezenski roman, ki ima hkrati globljo vsebino. Prikazuje zgodbo, v katero so vpleteni dogodki iz resničnega življenja, kot so recimo ugrabitve novorojenčkov v 80. letih prejšnjega stoletja in še danes aktualna uporaba konoplje v zdravstvene namene. Avtorica odlično prepleta zgodbe med seboj, dotakne se globokih čustev bralca in hkrati poskrbi, da ga roman pritegne in da ga stežka odloži. Vložki španščine in erotičnih scen dajo romanu piko na i, iz katere se rodi želja po branju nadaljevanja.

Nana Krošel, mag. pol.

 

 

 

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

PR in promocija

www.ekskluzivno.si

051 620 545

Pin It

Iskalnik po strani

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
Sodelujemo...

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

SPONZORJI

logo asdvs

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save