Matevž in kislo zelje
- Podrobnosti
- Kategorija: Kuhajmo skupaj
- Objavljeno: Torek, 16 Februar 2016 12:43
- Napisal Radio Sevnica
Še je zima in tako se tudi prileže hrana po domače in iz domače zaloge. Sicer je Matevž lahko na jedilniku skozi vse leto, oziroma je celo priporočljivo, ker je kislo zelje še kako zdravo za naše telo.
Matevž s kislim zeljem in sv.zarebrnico
Potrebujemo za eno osebo!!!
- gorčica
- 2 čebuli ali česen
- 1 kg kislega zelja
- 500 g fižola -kuhanega
- 4 krompirje-kuhane
- sv.zarebrnica ali klobase, suho meso
- ocvirki
PRIPRAVA
Matevž: skuhamo krompir v kosih, odcedimo vodo in ga spasiramo.Skuhamo fižol , pasiramo in shranimo nekaj fižolove vode. Prepražimo čebulo na masti ( ocvirki), dodamo pasiran krompir, pasiran fižol in zalijemo z fižolovo vodo, toliko da dobimo gost pire dušio 10 minut. Če hočemo dober matevž mora biti mase fižola več kot krompirja.
Kislo zelje: prepražimo čebulo , dodamo kislo zelje, zalijemo z malo vode in počasi dušimo do mehkega.Večkrat pomešamo, če je potrebno še zalijemo z vodo in po okusu solimo..
Sv.zarebrnica: meso posolimo,dodamo česen v prahu in premažemo z gorčico. Čez nekaj časa meso počasi pečemo na žar ponvi, da se nam ne izsuši zalivamo s pivom.
Ko postrežemo na krožniku matevža še rahlo zalijemo s popraženimi ocvirki.
DOBER TEK