Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Glasbena skupina Makadam iz Sevnice je bila ustanovljena leta 2004. Skupina izvaja plesno glasbo, POP glasba, zimzelene skladbe in tudi narodno zabavna glasba.

 skupina makadam1

Izvaja tudi kulturni in zabavni program, namenjen porokam, maturantskim plesom in sodeluje pri drugih projektih. Tudi s sevniškim gradom. Skupino sestavljajo vodja skupine Miran Štojs, Damir Škerl, Marjetka Pušnik, Miran Kink, Martin Marko in Goran Škerl. V prostorih, kjer vadijo in nastajajo nove skladbe, smo se v prvem delu pogovarjali z vodjo skupino Miranom Štojsem in pevko Marjetko Pušnik, ki sta nam predstavila svoje glasbene začetke. Miran, ki je bil dolga leta aktivni športnik in tudi učitelj športne vzgoje, je že davnega leta 1968 deloval v ansamblu Modre zvezde, ki še vedno deluje. Pred časom se je skupini Makadam pridružila tudi solistka Marjetka, ki se je s skupino takoj ujela in z njimi že posnela videospot Ljubim oblake, ki si ga boste lahko ogledali. V drugem delu se nam je pridružil še pevec in klaviaturist Damir Škerl, ki je predstavil svoje sodelovanje s skupino in tudi, kako je nastajal spot Vagabundova pesem, ki si ga boste lahko ogledali . Člani ansambla so spregovorili tudi o koronskih časih in o podali svoje mnenje o tem, zakaj manj uveljavljene skupine tako težko prodrejo v medije.

 

Skladbo slišite na radiu Sloven'c

https://radioslovenc.si/

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje bpcsktlo Pomagajte nam preprečiti SPAM!