Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Na prvi decembrski dan legenda Božidar Wolfand Wolf predstavlja svojo novo praznično balado NAJ PADA, NAJ PADA, s katero se dotakne prav posebne tematike – samote.

wolf

NAJ PADA, NAJ PADA je nova pesem, ki jo v teh prazničnih dneh vsem dobrim ljudem podarja legenda, Božidar Wolfand Wolf. Z Rokom Lunačkom, avtorjem besedila, sta se tokrat odločila dotakniti tematike, ki je po njunem mnenju prevečkrat namerno spregledana; problematiko samote oziroma osamljenosti, ki jo mnogi tekom praznikov občutijo še toliko bolj intenzivno.

 

NIHČE NI SAM, KO PADA SNEG

V času praznikov se večini zdi skorajda nemogoče, da kdorkoli ostane sam. A žal je to za mnoge pogost pojav, s katerim se morajo soočati. Kot pravi Wolf, je to tematika, o kateri bi morali večkrat spregovoriti in spodbujati ljudi k iskanju rešitev.

''Vsak je kdaj sam. S tem ni nič narobe; tudi v času, ko je okoli nas nešteto snežink in se prižge milijon luči. A treba se je le ozret okoli nas; so tam – dobri ljudje'' razmišlja Wolf in doda ''Včasih človeku naredi dan že nasmeh soseda, lepa beseda najljubše prodajalke, pogled neznanca, ki vam nameni prijazen pogled, ko hiti skozi mesto. Vse to je ljubezen. Tako kot je ljubezen družina, otroci, starši, prijatelji.''

S skladbo nas tako želi opomniti, da je občutek sreče možno doseči tudi drugače, skozi odprto srce.

»Sreča je v malenkostih. Pomislite na veselje, ko zapade prvi sneg. Ko se sprehodimo po praznično okrašenem mestu, srečamo stare znance ali kdo ve, morda tudi spontano spoznamo nove ljudi. Vse to je sreča, le da morda malce drugačna, kot smo je vajeni … a zato nič slabša«.

Melodijo skladbe NAJ PADA, NAJ PADA je kot za mnoge druge napisal Wolf sam, besedilo je nastalo izpod peresa Roka Lunačka, za aranžma in produkcijo pa je poskrbela ekipa Amir Karalič in Wolf.

 

V VIDEOSPOTU TUDI DRUGA ZNANA IMENA

Videospot za skladbo je v vinski kleti Podutik posnela video produkcijska ekipa Zlatorog, v njem pa lahko med drugim vidimo tudi TILNA LOTRIČA in BOŠTJANA KOKALJA (Harmonk'n'roll).

»Videospot promovira veselje in druženje z nam dragimi. Vsi smo eno v tem prazničnem času, ko čakamo sneg – in ga dočakamo. In prav nihče ne bi smel biti sam. Ne med tisočerimi snežinkami, ki padajo okoli nas in je vsaka ena želja, ki se morda uresniči. Včasih je tako da se podružimo, včasih pa je mogoče dovolj le to, da se spomnimo trenutkov, ki so nas življenjsko obogatili in osrečili« še doda.

Wolf, ki je pred kratkim napovedal mini koncertno turnejo je trenutno poln idej za prihajajoče skladbe, ki jih je malo morje in pravi, da komaj čaka, da bo publika lahko pela z njim. Do takrat pa vsem ljudem v Sloveniji želi, da bi bila prihajajoča zima lepa, mirna in da bi bili vsi obkroženi z ljudmi, ki nam pogrejejo srce in dlani v teh mrzlih dneh.

''Radi se imejte; in lepe prihajajoče praznike vsem. Naj bodo prekrasni."

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje dwwrccjl Pomagajte nam preprečiti SPAM!