Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Boštjan Pertinač z novo skladbo “Suhi Zid"

Izšel je nov komad mladega kantavtorja Boštjana Pertinača z naslovom »Suhi Zid«, v katerem v nepogrešljivem kraškem dialektu spregovori o treh ljubeznih.

bostjanpertinac1

Pesem govori o treh ljubeznih. V prvi kitici tako nagovarja svojo prvo ljubezen (pupa moja dns nč ne spi), v drugi se dotakne ene in edine – mame, na koncu pa nagovori še svojo »nono« (babico), ki mu vedno skuha več kot ima.

 

A od kod potem naslov, saj nenazadnje govorimo o ljubezni? »Kras je kamnit, skorajda vsako ped obdelovalne zemlje in pašnikov je moral kraški človek najprej očistiti kamenja. Prav ta kamen, surov in raznolik, je na Krasu že od nekdaj zelo pomemben gradbeni material« je razložil Boštjan in dodal, da je ravno vrnitev domov na Kras bila pomembna prelomnica v njegovem življenju. »Ko sem prišel v domače okolje in v družbo domačinov, sem dobil novo inspiracijo. Vzbudila se je ponovna ljubezen do Krasa in kraških posebnosti (pusta rdeča zemlja, kamen, burja). Vse te značilnosti, ki sicer delajo Kraševce takšne kot smo, poskušam zajeti v novih delih in druga izmed teh je pesem »Suhi Zid«.«

 

Pri sami skladbi, ki jo je Boštjan posnel kar v svojem studiu v Sežani, so sodelovali tudi drugi glasbeniki: Marko Loredan (bas kitara), Uroš Makor (bobni, tolkala), Damijan Ceharija (el. Kitara, mandolina), Gavin Krall »Savo« (solo kitara), Marijan Novak (klavir) in Matic Miklavčič (slide kitara).

 

Kar dela Boštjana tako posebnega, je ravno sam zvok njegove glasbe in kraški dialekt, ki ga ohranja tekom svoje glasbene poti. Njegova preprostost in občutna navezava na Kras, dajeta skladbam poseben duh, ki prepriča.

 

V svoji glasbeni karieri si je nabral veliko odrskih in studijskih izkušenj, katere rad deli tudi z drugimi glasbeniki. Poleg sodelovanja z različnimi glasbenimi skupinami in lastnim ustvarjanjem pa Boštjan vodi tudi svojo glasbeno šolo Pertinach, kjer poučuje različne vrste kitar, petje in glasbeno teorijo, prav tako pa vodi tudi razne delavnice, na katerih ustvarja stik s kraškim življenjem.

Pin It

Iskalnik po strani

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
Sodelujemo...

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

SPONZORJI

logo asdvs

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save