Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Špela Grošelj in Domen Kumer sta prijatelja že 14 let. Njun odnos je zelo intenziven in iskren. Ker je novi koronavirus uničil Špeline glasbene načrte, sta z Domnom združila moči in posnela duet Vino in kitara, ki je dobil tudi romantičen videospot.

domen spelafoto 02

Domen Kumer je novo pesem Vino in kitara napisal že pred časom skupaj z Rokom Lunačkom, saj je bila pesem sprva mišljena, da jo zapoje sam, a nekako ni našel pravega trenutka, da bi jo izdal. "Čez čas, ko jo je slišala Špela, je bila prepričana, da gre za mojo najlepšo skladbo, in me je ves čas spraševala, zakaj je nočem izdati ... takrat pa sem ji rekel: Špela, če ti je ta pesem tako všeč, jo imej. Očitno takrat ni bil pravi čas ... z razlogom. (nasmeh) Vse skupaj je nastalo izključno v duhu čiste spontanosti in iskrenosti in pesem Vino in kitara je zagotovo odraz najinega odnosa," je povedal Domen.

 

Špela pa je dodala: "Domen mi je lani poslal pesem, in ko sem jo slišala, sem se naježila in orosile so se mi oči. To je znak, da je komad res dober, in rekla sem mu: Kako imaš dober komad, zakaj meni nikoli takšnega ne narediš. Nato mi je rekel, da ne čuti, da bi pesem izdal. Ker sem ga neprestano spraševala, kdaj jo bo izdal, mi je rekel: Če ti je toliko všeč, ti jo dam. In bila sem presrečna. Letos sem pesem želela poslati na festival Melodij morja in sonca (MMS), po 16 letih, in potem je prišla korona, MMS je odpadel in nič ni bilo iz tega. Nato pa se en dan z Domnom peljeva na morje in zapojeva refren pesmi Vino in kitara in jaz dobim 300 sporočil: kdo to poje, kaj je to za en komad, ne najdem ga ... Rekla sem mu: Domen, to je noro. Potem sva se samo spogledala in se odločila: Narediva duet." In tako je padla končna odločitev.

domen spelafoto 04

Romantična pesem je dobila tudi čudovit videospot, ki ga je ekipa posnela v Piranu in v Villi Fabiani na Krasu. Režisersko palico je vzel v roke Jani Pavec. In kako sta se Špela in Domen ujela na snemanju?

"Tako kot se midva ujemava že zadnjih 14 let, odkar se poznava. Imava intenziven odnos, kar pomeni: ko je dober, je mega dober, ko je pa slabo, je pa mega slabo. Oba sva zelo temperamentna in med nama prihaja do super trenutkov, ko se imava najraje na svetu in ustvarjava lepe spomine za stara leta, seveda absolutno prijateljsko, da ne bo kakšnih namigovanj. So pa trenutki, ko se skregava do konca. Pred kratkim nisva tri dni govorila. Pri enih stvareh sva si res različna, ampak na splošno sva zelo povezana. Snemanje spota je potekalo gladko in sem zelo zadovoljna s končnim rezultatom in hvaležna za vse odzive, ki jih dobivava od najinih sledilcev oziroma ljudi, ki so že slišali pesem. Kljub vsej situaciji, ki nas trenutno obdaja, sem zelo vesela in srečna," je zadovoljna povedala Špela, ki z Domnom nista samo glasbena kolega, ampak tudi zelo dobra prijatelja.

"S Špelo sva prijatelja od prvega dneva, ko sva se spoznala ... V našem poslu je nekako malo ljudi, ki so iskreni, in Špela je takšna, kot je, odkar jo poznam ... Ima veliko pozitivnih lastnosti, tako da tisti momenti, ko je naporna, sploh ne pridejo do izraza. (nasmeh) Da bi midva s Špelo bila kdaj par? Kako že gre tisto o zarečenem kruhu? (smeh) Seveda si enkrat želim poroke ... Po tej izkušnji še posebej ..."

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje nrwpywkx Pomagajte nam preprečiti SPAM!