Samuel Lucas predstavlja svežo skladbo Vse bo OK

Gre za skladbo, ki nosi močan utrip ter mešanico modernega countryja in power popa, v skladbi pa je moč slišati 'banjo' in 'violino', ki v simbiozi z udarnim ritmom in basom, ustvarjata izredno nalezljiv ritem in melodijo.

samuellucas

Kot pravi glasbenik sam, je ta pesem namenjena v vzpodbudo vsem nam na tem svetu, na katerem na trenutke primanjkuje barv ljubezni in človeške rahločutnosti; prav zato tudi dotična pesem, ki bo prišla prav slehernemu posamezniku, ko se bo kdaj znašel na tleh.

»Vse bo ok je fraza, ki jo tudi v resničnem življenju velikokrat lahko zasledite v mojem vokabularju. Navadno smo ljudje sami sebi najboljši motivatorji, a so trenutki, ko potrebujemo nekoga ob strani; nekoga, ki nam je veter v jadra, osebo, ki lahko z že najmanjšo lepo gesto spremeni povprečen dan v nadpovprečno sončnega,« razmišlja Lucas in dodaja: »Vsak korak, ki ga naredimo v življenju, je ena stopnička več do lastne sreče. Tudi padci so del te poti. Ko se ozremo nazaj, je vse skupaj bolj jasno. A ko si (pre)mlad in nekje na razpotju, tega ne vidiš tako jasno; pogled do ciljne ravnine zna biti takrat zavit v meglo in je prav, da imamo ob sebi osebo, ki nas ima rada in nam razjasni nebo. Včasih je to starš, včasih partner, morda prijatelj ali pa zgolj nekdo, ki nosi dobro v srcu. Lahko je to neznanec, ki poje pesem, ki nam pomaga preko ovir. Upam, da bo moja pesem prav takšna in bo njeno poslanstvo padlo na plodna tla.«

Samuel Lucas je aprila letos izdal album z naslovom SEBE DAJEM, pri katerem se podpisuje kot avtor glasbe skoraj vseh pesmi. Kot singla pa sta izšla že istoimenska pesem 'Sebe dajem' in 'To sem jaz', za kateri je besedilo spisal Rok Lunaček.

Preteklo soboto pa je Lucas na festivalu Melodije morja in sonca predstavil novo, svežo, skladbo z naslovom Vse bo OK, ki je s strani radijskih postaj prejela največ točk.

Lucas je zopet je sodeloval z vrhunsko ekipo glasbenikov: na bobnih Boštjan Vajs, kitare je posnel Amir Karalić, banjo Robert Pikl (pevec in kitarist skupine Manouche), violino pa je doigral Matija Krečič (violinist pri Magnificu).

Videospot za pesem so snemali v Trzinu in v Skednju na Gorenjskem, kjer je številčna zasedba dala vse od sebe, saj so snemali na več kot 35 stopinjah. Glavno vlogo ima ekipa več kot 40 plesalcev plesne šole Wild West Country iz Slovenije, ki je aktualni evropski prvak v country line dancu, prav tako pa so bili v italijanski Vogheri razglašeni za najboljšo evropsko plesno šolo.

Spot obogatijo tudi kadri najstnikov iz Trzina (Maša Novak, Zarja Borštnar, Zala Tretjak, Brina Perko, Kaja Mušič, Nejc Jemc, Taj Ekart, Jure Močnik), kjer s svojo mladostno igrivostjo in spontanostjo pomen fraze 'Vse bo OK' dobesedno ponazorijo.

Pod scenarij se Lucas podpisuje skupaj s preverjeno ekipo Globus Videos, pod taktirko Žiga Gjura in Roka Breznika. Vrhunska ekipa Partynet je poskrbela za ozvočenje, luči in videowall, na odru pa so se Lucasu pridružili tudi nekateri člani njegovega banda The Groove Station; hčerka Arijana, za bobni Boštjan Vajs in na bas kitari Marko Klobčar. Poseben gost v videospotu je Lucasov glasbeni kolega Dejan Krajnc, ki se je več kot odlično vživel v pesem in dokazal, da mu tudi plesni country ritmi niso tuji.

***

Avtor fotografij: Globus Videos