Nov album in skladba Ansambla bratov Poljanšek

Glasbena poslastica 'Slovenski materi' ob 45. letnici delovanja Ansambla bratov Poljanšek. Bratje Danilo, Rudi in Miro so rastli ob glasbi Beneških fantov, Slakov in Avsenikov, blizu pa so jim bili tudi ljudski godci in pevci. Leta 1971 so sestavili svoj prvi ansambel.

ans bratov poljansek b

Na začetku so igrali predvsem Slakove, Bardorferjeve in Avsenikove skladbe.  Sestav so ustvarili leta 1989, ko je Rudi kot glavni iavtor glasbe začel tudi pogosteje komponirati.  V skupini so bili tedaj Rudi Poljanšek, z diatonično harmoniko, Danilo Poljanšek, z bas baritonom in bas kitaro, Miro Poljanšek, s trobento, Forti Hribernik, s klarinetom ter Roman Komatara, z ritem kitaro, danes pa Ansambel bratov Poljanšek sestavljajo bratje Rudi, Danilo in Miro ter Maks Kresnik.

Rudi kot glavni avtor je napisal nekaj čez trideset skladb in skoraj vse so uspešnice.

Njihov največji uspeh je zmaga na ptujskem festivalu, ki sta jo ansamblu prisodila strokovna komisija in občinstvo, trikrat pa so zmagali tudi na Lojtrci domačih.

Po 45. letih delovanja Ansambla bratov Poljanšek bo v prihodnjih tednih izšla plošča za narodno zabavne sladokusce.  Na njej bo 15 njihovih uspešnic in 4 nove pesmi, med katerimi bodo prvo predstavili skladbo 'Slovenski materi', po kateri je plošča tudi poimenovana.

Rudi je ob tem povedal:

»Skladbo 'Slovenski materi' je napisal moj dolgoletni tekstopisec Ivan Malavašič. Tekst mi je bil všeč in sem naredil vižo ter jo posnel na kaseto, ker pač nisem notalist. Zraven sem si pel tekst, da bi potem vedel za katero skladbo gre. Nato sem na vse skupaj pozabil. Po dolgem času sem na kaseti pregledoval osnutke skladb in naletel na to vižo.  'Saj to pa ni tako slabo', sem si rekel. In zdaj je pred vami, dragi poslušalci.«

Ansambel bratov Poljanšek - Slovenski materi

 

 

Zlati zvoki d.o.o.

Rudarska c. 2 a, 1412 Kisovec

 

Save

Save

Save