Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Skupina Firbci je bila ustanovljena leta 2021 in je pred kratkim opozorila nase s premiernim nastopom v oddaji Televizije Slovenija, "V petek zvečer" z legendarno uspešnico "Jagode in čokolada".

firbci1

Štiričlansko fantovsko zasedbo združuje ljubezen do glasbe in domovine, do slovenske besede in ohranjanja pristne slovenke domače glasbe, s kančkom pridiha sodobnega časa. V slovenski glasbeni prostor želijo vnesti malo drugačno glasbo, kot je običajna narodnozabavna. Želijo ustvarjati glasbo za generacijo "Firbcev", s katerimi bi radi žurali dolge noči na norih zabavah po Sloveniji.

O sebi pravijo Firbci takole:

"Smo glasbena skupina štirih fantov muzikantov, ki želimo biti drugačni izvajalci domače glasbe od ostalih. V nas tli želja, da bomo zabavali množice ljudi z našo glasbo na velikih dogodkih, pa tudi na privat zabavah. Smo zelo firbčni in bomo iskali nove prijeme za našo najboljšo prepoznavnost v medijih in na koncertih.

Člani skupine smo:

- Jaka Šinkovec, star 19 let, poje drugi tenor, igra bobne in je "frontman" zasedbe.

- Gašper Šinkovec, star 20 let, poje prvi tenor ter igra harmoniko in klaviature.

- Jakob Končina, star 21 let, poje bariton in skrbi za ritem na kitari ter za smeh in veselje v skupini.

- Gregor Janežič, star 24, poje drugi bas ter skrbi za ritem na bas kitari.

Za svoj debitantski medijski preboj smo izbrali pesem "A lahko!?", ki je avtorsko delo našega managerja Roka Švaba (melodija in priredba); besedilo pa je prispevala gospa Vera Šolinc.

Pesem je drugačna, dodani so sodobni efekti, ki se odlično zlijejo z ritmom polke. Za pesem posneli tudi videospot, katerega si lahko ogledate na youtube kanalu.

Upamo, da vam bo naš prvi single všeč. Želimo vam prijetno poslušanje in obljubljamo, da se kmalu javimo z novo pesmijo.

Ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih vam želimo topline in ljubezni v krogu svojih najdražjih. To je največje bogastvo, ki ga imamo. Ostanite zdravi!"

PODATKI O SKLADBI:

 

Naslov skladbe:A lahko?!

 

Avtor glasbe: Rok Švab

 

Avtor besedila: Vera Šolinc

 

Priredba: Rok Švab

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje hoockwvh Pomagajte nam preprečiti SPAM!