Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

V skupino Pomladni dan so združeni glasbeniki in pevke, ki prihajajo iz goriške regije, od Nove Gorice vse do Dolenje Trebuše. Z avtorskimi deli pa opevajo svoje kraje, običaje in zanimive ljudi. Nekatere pesmi so napisane v narečjih, kar še poudarja domačnost in se iz njih zrcali ljubezen do slovenske glasbe in domače besede.

pomladni dan1


Ker želijo v rokah imeti nek glasbeni pečat, pridno snemajo nove skladbe, da bodo lahko izdali album.

 

V skupino Pomladni dan so združeni glasbeniki in pevke, ki prihajajo iz goriške regije, od Nove Gorice vse do Dolenje Trebuše. Članice in člani so: Tatjana Golja, Mirjam Klinkon, Sonja Ozebek, Teodor Čujec, Radovan Kovačič, Bogdan Kosmač in Milan Jež. Sestajajo se v Kosmačevi Bukovci na Slapu ob Idrijci, kjer vadijo in imajo registrirano svoje kulturno društvo, ki goji tudi literarno dejavnost.
Vse življenje so se člani in članice ukvarjali z glasbo, vsak na svoj način. V zrelih letih pa so se združili ( nekateri ponovno ) in se odločili pritisniti svojemu delu pečat.
Na njihovem sporedu so starejša slovenska dela narodno zabavne in popularne zvrsti. Pri izboru repertoarja posvečajo veliko pozornosti dobrim besedilom in pristnemu slovenskemu melosu.
Z avtorskimi deli pa opevajo svoje kraje, običaje in zanimive ljudi. Nekatere pesmi so napisane v narečjih, kar še poudarja domačnost in se iz njih zrcali ljubezen do slovenske glasbe in domače besede, ki jo skupina Pomladni dan ustvarja, poustvarja in z eno besedo – ljubi.
Članice in člani skupine Pomladni dan so potomci ljudskih glasbenikov iz doline Idrijce, ki so zaznamovali svoj čas, zato zelo spoštujejo narodno izročilo in nastopajo tudi kot ljudski godci in pevke, iščejo in iz pozabe obujajo stare ljudske napeve in besedila.
Pri avtorski glasbi jim nesebično pomagajo Toni Sotošek, Andrej Plesničar, Brane Klavžar … Z dobrimi besedili jih zalaga Bor Gričar. Za pokušino vam pošiljamo pesmi »Muha Tminka« in »Najlepše zares je pri nas«.

Skladbe lahko slišite na radiu Sevnica- KLIKNI ME!!!

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje barghdgu Pomagajte nam preprečiti SPAM!