Ansambel Lun'ca predstavljamo nov čuteč valček z naslovom Čudežni deček.

luncaptuj

Z njim smo se pretekli petek predstavili na 51. Festivalu NZG Ptuj 2020 in prejeli nagrado strokovne žirije za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami.

Kljub temu, da festivale v prvi vrsti obiskujemo, zato, da se predstavimo in da se spoznamo in družimo z drugimi glasbenimi kolegi pa moremo priznati, da je kar sladko v rokah držati tega Orfeja. Ta septembrski dan se nam bo za vedno zapisal v spomin kot eden lepših trenutkov v času našega delovanja.

 

Besedilo je delo tekstopisca Mateja Trstenjaka, melodijo in aranžma pa je dodal Janez Triler, član Slovenskega okteta.

 

Čudežni deček ni le še ena pesem. To je pesem o dečku, ki zelo dobro ve, kako bele so bolnišnične stene, kako dolge so lahko noči, ko nisi zdrav.

Ampak to je tudi pesem o dečku, ki ve, da se je treba boriti in se vse dokler srce bije ne predati.

To je pesem o fantu, ki za svojim prijaznim nasmehom nosi težko zgodbo.

To je pesem o našem Gašperju.

 

Bolnišnice obiskuje že več kot 17 let. Pravi, da je zdaj čas, da svojo zgodbo deli tudi z vami:
Pravijo, da sem, ko sem bil star manj kot leto, nekega dne zlezel iz žaklja, pri tem pa si nogico zataknil med letvice od posteljice. Takoj naslednji dan je mami začutila buljico na stegnu, zato so me takoj odpeljali na pediatrijo. Tam je bilo ugotovljeno, da to ni nič hudega, da je gre verjetno samo za hematom po poškodbi. Eno leto ni bilo nič storjeno, dokler nisem začel prijokavati vse noči in nisem več mogel stopiti na nogico. Nato pa so me končno uvrstili na magnetno resonanco, tam je bila ugotovljena natrgana mišica in kita. Pri dveh letih sem bil operiran prvič, toda s to operacijo ni bilo nič boljše, zato se je začelo vse ponovno. Na koncu pa je prišlo do krvožilnega tumorja, ki je bil velik za otroško glavco. Štiri leta si nihče ni upal ponovno poskusiti z operacijo, nato pa se je specialist kirirurgije in ortopedije doktor Marko Špiler odločil, da je treba nekaj storiti.

Operacija je trajala 7 ur. Pred začetkom je rekel, da je operacija zelo tvegana. Lahko bi ostal brez noge in pristal na invalidskem vozičku. Po koncu je bilo staršema rečeno, da je operacija uspela in da lahko čakamo na najboljše z veliko terapije in volje. In danes hodim, tečem, še ozvočenje postavljam.

S tem pa težav žal še ni bilo konec, saj sem si nekaj let kasneje ob padcu v osnovni šoli izpahnil ključnico, udrl prsni koš in vtisnil srce.

 

Zdaj razumete, zakaj mu zdravniki pravijo Čudežni deček. Kljub vsem boleznim je Gašper ostal poln pozitive, energije in volje do življenja.

In to je zgodba Čudežnega dečka.