Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ansambel Gašperja Kavška pravi "Zaljubljen sem v pesem"

Mlada petčlanska dolenjska zasedba, ki sliši na ime Ansambel Gašperja Kavška, prihaja iz okolice Novega mesta.

kavski1

Fantje so vsi še zelo mladi in v povprečju stari 20 let. Prihajajo z različnih koncev Dolenjske, po spletu različnih okoliščin in naključij pa so se fantje našli v končni zasedbi par mesecev nazaj. Ansambel sestavljajo: Jan Alukić (glavni vokal), Primož Drenik (vokal (bas), kitara), Miha Blažič (bas kitara), Gašper Kavšek (vokal, harmonika), po katerem se ansambel imenuje ter Luka Pirc (tenorist), ki je kot zadnji član šele dobra dva meseca skupaj s fanti.

 

Fantje imajo za seboj že kar nekaj obletnic in porok ter drugih dogodkov kjer so jih ljudje lepo sprejeli. Letos pa so se prvič odločili sodelovati tudi na festivalu. Njihov prvi festival na katerega so se prijavili – Festival pod Pohorjem 2020 je bil za njih izjemno uspešen.

Fantje pravijo: »Izjemna pohvala organizatorjem in vsem sodelujočim. Izjemno veseli smo, da je kljub COVID-19 bila zadeva izpeljana izjemno profesionalno in na visokem nivoju ter po priporočilih NIJZ. Na festivalu smo premierno predstavili našo novo polko, za katero je verze spisal Matej Trstenjak, melodijo pa naš šef in harmonikar Gašper Kavšek – Zaljubljen sem v pesem. Tekst govori o nas. Fantje smo resnično dobri prijatelji, kar menimo, da da našemu ansamblu tisto nekaj posebno, kar nam pomaga na odru ustvariti kontakt s publiko. Skozi naš nastop se naša energija in dobro vzdušje le še krepita. Zaljubljeni smo v slovensko pesem in naše inštrumente in resnično ne bi zdržali brez muzike. O tem govori pesem,« so povedali fantje, ki sedaj skladbo predstavljajo širši javnosti. Za izjemen tekst fantje čestitajo in se zahvaljujejo Mateju Trstenjaku, ki je dobil na festivalu nagrado za najboljše besedilo.

Informacije o skladbi:

Avtor besedila: Matej Trstenjak

Avtor glasbe: Gašper Kavšek

Avtor aranžmaja: Gašper Kavšek

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save