Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Ansambel Igor in zlati zvoki deluje 28. leto. Nekaj let po začetku sta se mu pridružila pevka in violinistka Jelka Hafner ter kitarist in pevec – »kanadski Slovenec« Mike Orešar.

zlatizvokijulij

Z ansamblom zadnjih 5 let sodelujeta trobentač Boštjan Lašič in basist Martin Frece, sinova Slavka Lašiča in Vinka Freceta, ki sta v ansamblu igrala prvih nekaj let celo iste instrumente. Najbolj ''vztrajen'' član je harmonikar in vodja skupine Igor Podpečan, ki je seveda del ansambla od samega začetka.

Najnovejša pridobitev ansambla Igor in Zlati zvoki pa je odličen glasbenik-klarinetist in pevec Zmago Tkavc, ki izhaja iz glasbene družine. Zmago se izkazuje tudi kot odličen vokalist- poje 2.bas. Igor Podpečan je napisal melodijo in aranžma za skladbo Moja mala, kjer se Zmago izkaže kot vokalni solist.

Moja mala je prikupna polka, primerna za poletne dni. Vedro besedilo, ki govori o dekletu, ki ne želi priznati, da ji je domača glasba všeč- ko pa je sama doma in slabe volje, jo razvedri le polka - je delo Igorja Pirkoviča.

V času pandemije zaradi virusa Cov-19 so bile na žalost odpovedane prireditve, na katerih naj bi ansambel sodeloval. Zato si vzamejo več časa za pripravo novega repertoarja za prireditve v naslednjem letu ter snemajo nove skladbe za slovensko in nemško govorno področje.

 

ans. Igor in zlati zvoki
www.igorinzlatizvoki.com

„MOJA MALA“

glasba in aranžma: Igor Podpečan

besedilo: Igor Pirkovič
v izvedbi ansambla IGOR IN ZLATI ZVOKI

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje fmmmqmvb Pomagajte nam preprečiti SPAM!