Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Festival VURBERK 2019 - zaključek in zahvala

28. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem "VURBERK 2019"

vurberk screenshot12

Zmaji v varnem zavetju, organizatorji pa že o naslednjih letih

Festivalsko dogajanje se še ni povsem poleglo, vtisi vseh, ki so bili tretji junijski petek na prečudovitem prizorišču najprestižnejšega festivala na sončni stran Alp, so še zagotovo sveži in jim ostajajo v prijetnem spominu, dobitnikom festivalskih nagrad pa še posebej. Organizatorji prejemajo pohvale in čestitke iz vseh koncev in krajev, vseh so izjemno veseli, obenem pa obveza za naslednje prireditve. Da je letošnja prireditev popolnoma uspela, potrjujejo tudi besede Tomaža Tozona, sicer predsednika strokovne žirije, ki je po prireditvi napisal: »Z velikim zadovoljstvom in olajšanjem sem sledil zadnjim akordom na grajskem avditoriju, ki so izzveneli ob burnem aplavzu navdušenih gledalcev, pravo praznično vzdušje. Vse, kar je služilo temu veličastnemu dogodku je bilo vzorno pripravljeno. Odlični nastopajoči ansambli, skrbno izvedene, dopadljive skladbe, s primernimi besedili, nadpovprečno zapete in odigrane novitete so navdušile občinstvo in nas člane strokovne komisije. Iskreno čestitam! Globok poklon organizatorjem in zagotovilo: Vurberški festival je vzorčno uspel. Hvala vam – vredno je bilo truda! Iskreno čestitam!« Če to zapiše tak glasbeni strokovnjak kot je Tomaž Tozon, pa bo to že držalo. In nadaljuje: »Direktor festivala Janez Toplak je vsem, ki so vpleteni v pravljico Vurberškega festivala narodno-zabavne glasbe Slovenije, Vurberk 2019, izrazil željo, naj jim ostane v prijetnem in nepozabnem spominu. Razlogov je resnično mnogo.

Festival Vurberk 2019 za zgodovino?! Da! Za zgodovino!« je zaključil z oceno festivala Tomaž Tozon.

Gre za »velike besede«, ki bodo zagotovo še dolgo odmevale v slovenskem prostoru narodno zabavne glasbe. Na lovorikah Vurberžani ne bodo zaspali, kot nikoli doslej. Festivalski odbor na čelu z Janezom Toplakom, je kaj kmalu po sklenitvi prireditve sedel za mizo, opravil oceno, sicer še ne končno, premalo časa je še bilo za to in že obrnil novi list »Vurberških zgodb«. Pred jubilejnim 30., bo še 29., za oba so že določili datume, 19. junija 2020 in 18. junija 2021 se bosta zgodila, za slednjega pa že snujejo koncept izvedbe, saj gre za zgodovinskega, bog ne daj, da bo pa to resnično s tridesetim festivalom »Vurberške pravljice« konec, Slovenija in njeni ljubitelji domače glasbe si tega ne bi zaslužili.

Festival VURBERK 2019 na televiziji in radijskih valovih:

- 1. del - Televizija RTV Slo 1 v petek, 5. julija ob 20. uri

 

- Ponovitev 1. del – Televizija RTV Slo 1 v nedeljo, 7. julija ob 13.25

 

- 2. del – Televizija RTV Slo 1 v petek, 12. julija ob 20. uri

 

- Ponovitev 2. del – Televizija RTV Slo 1 v nedeljo, 14. julija ob 13.25

 

 

- Radio Veseljak: 1. del festivala v nedeljo, 7. julija ob 19. uri

 

- TV Veseljak: 1. del festivala v nedeljo, 7. julija ob 20. uri

 

- Ponovitev – TV Veseljak – 1. del festivala v sredo , 10. julija ob 20. uri

 

- Radio Veseljak: 2. del festivala v nedeljo, 14. julija ob 19. uri

 

- TV Veseljak: 2. del festivala v nedeljo, 14. julija ob 20.uri

 

- Ponovitev - TV Veseljak - 2. del festivala v sredo, 17. julija ob 20. uri

Agencija GERŽINA VIDEOTON, Ferkova 11, 2000 MARIBOR

MI PA DODAJAMO!!!

Hvala vsem, ki ste tudi naš Slovenski radio Narodnjak povabili sodelovanju tega festivala in smo lahko dodali svoj delček v čudoviti pravljici mozaika Slovenske glasbe kakor naš glas izboru radijskih postaj Slovenije za najboljšo skladbo (avtorjem in ansamblu) "VURBERK 2019".
Želimo si še več tako kvalitetnih festivalov kakor je bil to letošnji Vurberk, saj se je odražal pred vsem v zelo lepih skladbah in tudi sami izvedbi nastopajočih, za kar gredo vse čestitke vsem in to tako organizatorjem kakor tudi nastopajočim in ustvarjalcem glasbe.

Upamo in si želimo še več takšnega sodelovanja v izboru radijskih postaj, da pripomoremo vsi delček do še kvalitetnejše te naše prečudovite Slovenske glasbe.

Uredništvo radia Narodnjak

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save