Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Radio Sloven'c - KONTAKTI:

puscica

INTERNACIONALNI RADIO SLOVEN'C
DONIRAJTE, PRISPEVAJTE ZA DELOVANJE RADIA NA POVEZAVO KLIKNI ME   KLIKNI ME

KONTAKT, MARKETING, TRŽENJE: TEL.: STUDIO: 0590-22-300                                               info@radioslovenc.si

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

LIVE: Vojna Ukrajina

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Danes, 1. marca, obeležujemo dan Civilne zaščite. Po vsem svetu je namenjen ozaveščanju javnosti o njeni vlogi, o življenjsko pomembnem spopadanju z naravnimi ujmami in drugimi nesrečami ter o pomenu solidarnosti ob nesrečah.

zveza 0212

Prav na dan Civilne zaščite je Gasilska zveza Sevnica v uporabo simbolno prevzela ključe novega gasilskega vozila.
Novo vozilo, ŠKODA Kodiaq 4x4 2.0 Ambiente, je primerno za odziv na intervencije na vseh terenih in v vseh vremenskih razmerah, opremljeno pa je z opremo po tipizaciji gasilskih vozil Gasilske zveze Sevnica (GVZ-1). Uporabljalo se bo za prevoz na intervencije in za druge prevoze v okviru delovanja sevniške gasilske zveze.

Sredstva za nakup vozila v skupni višini 36 tisoč evrov so skupaj zagotovili Občina Sevnica, Gasilska zveza Sevnica, Zavarovalnica Triglav in GEN-I.
»Za dobro opravljanje dela je nujna ustrezna tehnična podpora«

Prevzem vozila je potekal skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z virusom covid-19. Tako so ob tej priložnosti so video izjave za javnost pripravili župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, poveljnik Štaba Civilne zaščite občine Sevnica Mitja Udovč, predsednik Gasilske zveze Sevnica Vincenc Knez in poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič.

Župan Srečko Ocvirk je v svoji poslanici izpostavil pomembnost gasilstva in gasilskih društev, ki so najmočnejši element prostovoljnega dela v okviru civilne zaščite. Hkrati je poudaril, da je za dobro opravljanje dela potrebna ustrezna tehnična podpora, kamor sodi tudi novo vozilo. Zahvalil se je vsem, ki v okviru Civilne zaščite prispevajo k obvladovanju epidemije.

Poveljnik Štaba Civilne zaščite občine Sevnica Mitja Udovč je izpostavil dobro sodelovanje med vsemi službami, ki delujejo v okviru občinskega štaba Civilne zaščite, in izrekel čestitke ob dnevu Civilne zaščite.

Predsednik Gasilske zveze Sevnica Vincenc Knez je izpostavil, da sta brezhibna, sodobna in tehnično dovršena oprema ter ustrezna usposobljenost gasilk in gasilcev nujna za dobro opravljanje dela. Hkrati je poudaril, da zahtevne intervencije vplivajo na kakovost opreme in na njeno življenjsko dobo. V prihodnjem obdobju Gasilska zveza Sevnica načrtuje več posodobitev tehnične opreme. Predsednik Gasilske zveze Sevnica se je tudi zahvalil Občini Sevnica in donatorjem, ki so pripomogli k nakupu novega vozila.

Poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič je povzel delo zveze v preteklem letu. Pri tem je izpostavil, da zaradi epidemije niso bile izvedene vse načrtovane aktivnosti gasilske zveze in društev, predvsem na področju usposabljanja in pridobivanju sredstev. Kljub temu pa je Gasilska zveza Sevnica v preteklem letu posodobila vozni park in nakupila nujno zaščitno opremo za opravljanje intervencij, med drugim tudi ultrazvočni razkuževalec zaščitnih mask za izolirne dihalne aparate, ki je bistveno pripomogel k večji varnosti gasilk in gasilcev, ki v času epidemije izvajajo intervencije. Tudi poveljnik je izrekel zahvalo vsem, ki kakorkoli prispevajo k nemotenem delovanju gasilske zveze in društev.
Poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič in predsednik Gasilske zveze Sevnica Vincenc Knez

Simbolna predaja ključev

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje fubbhidx Pomagajte nam preprečiti SPAM!